Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sjömanskyrkan åt folket!

Feministiskt initiativ säger nej till försäljning av Sjömanskyrkan. Den 127 år gamla byggnaden är i dag en väl inarbetad institution för stadens musik- och föreningsliv, framförallt som replokal och studio för unga, lokala band och musiker. Vi anser att den så ska förbli och ser även möjlighet att utveckla verksamheten till fler kulturområden för unga vuxna, skriver Feministiskt initiativ.

FI lovar att kämpa för att Musikhuset Sjömanskyrkan ska bevaras.

Bild: Emma Åhman

Annons

Kultur är hälsofrämjande och kreativt skapande är en viktig del i ett välfungerande samhälle. Betydelsen av den miljö i vilken kulturell verksamhet utövas är stark och Sjömanskyrkan behövs som ett inspirerande kulturellt och socialt centrum, framför allt för våra ungdomar. Att skapa det förtroende och den verksamhet som Sjömanskyrkan har tar tid och är inget som lättvindigt ska säljas ut.

Annons

Vi ser även med oro på den smygande undanträngning som sker av allmänna och kapitalsvaga verksamheter till förmån för så kallade fastighetsutvecklare och andra kapitalstarka, privata intressenter. Diskussionerna om Sjömanskyrkan är just en del i detta mönster. Vi menar att staden ska vara för alla. Visst behövs också konferenslokaler och hotellrum för affärsfolket, men inte nödvändigtvis i Sjömanskyrkan.

Annons

I årets val ställer Feministiskt Initiativ Gävle för första gången upp i kommunalvalet. Rösta rosa för bevarandet av Sjömanskyrkans verksamhet och för ett fritt och levande kulturliv!

Feministiskt initiativ Gävle

Desiree Kjellberg

Per Jernberg

Martina Lundgren

Helena Kerslow

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy