Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Stoppa fartdårarna i Strömsbro

Det är 30 på Fabriksgatan i Strömsbro men det verkar inte många bry sig om, konstaterar skribenten.

Annons

Fabriksgatan går genom en pittoresk del av Strömsbro. Den vackra miljön har formats under mer än 100 år. Gatan är därmed tyvärr inte byggd för att trafikeras av tusentals bilar och bussar. Det är tätt mellan husen och det finns knappt några trottoarer. Sikten i korsningarna är i det närmaste obefintlig.

Därför är gatan hastighetsbegränsad till 30 km/tim. Tyvärr är det inte särskilt många bilister som fattar detta utan tror att gatan är någon form av genomfartsled där man utan vidare kan köra 60, 70 eller upp till 90 km/tim.

Annons

Annons

Boende i området är rädda för att det snart ska hända en allvarlig olycka. Det är nämligen högerregeln som huvudsakligen gäller och det verkar dessa fartdårar inte ha fattat.

Ansvariga på kommunen borde göra något åt detta. Kanske sätta upp farthinder i form av "pucklar" som är så väldigt populära i andra delar av staden eller stoppa genomfart genom att styra om trafiken till den betydligt mindre tätbebyggda Storgatan. Oavsett vad, så bör någonting göras åt dessa fartsyndare.

Karljansa

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy