Annons

Annons

Annons

Små partier gör sig till vågmästare i Gävle kommun

Text

De små obetydliga partierna gör sig själva till vågmästare i Gävle. Tillsammans har Centern och Liberalerna ett mycket litet antal väljare, och borde därför inte ha mycket att säga till om i en demokrati.

Margaretha Wedin, C.

Bild: Emma Åhman

Dessa partier har heligt lovat sina väljare att de är en del av Alliansen. Detta sviker man nu. Att Helene Åkerlind har sina rötter i S skiner väl tydligt igenom, men Centerns motiv är dunklare.

I årets val fick L 3 551 röster och C 4 189 röster. Det ska ställas mot totalt 66 903 röster, vilket var röstdeltagandet i Gävle kommun.

Annons

Helene Åkerlind, L.

Bild: Emma Åhman

Annons

Det är alltså små partier som nu ska styra Gävles invånare utifrån en politik som få invånare vill ha. Ännu värre blir det när MP också ska vara med, de fick ännu färre röster, nämligen 2 573.

Tillsammans fick dessa tre partier endast 10 313 röster. SD fick i Gävle fler röster än dessa tre partier tillsammans, nämligen 12 893 röster.

Så vad tror ni som leder L och C i Gävle? Tror ni invånarna är korkade och inte kommer ihåg era löften vid nästa val? Tror ni på fullt allvar att tron på demokratin kommer att bestå i detta land?

Ert sätt att hantera ett demokratiskt samhälle måste leda till ett förändrat valsystem med betydligt högre spärrar så att små minoriteter inte kan styra över majoriteter. I en demokrati är det majoriteten som ska styra, vi väljare vill inte att minoriteter ska styra över oss och vi vill inte heller att politiska partier skall överge sina heliga kor och inte hålla vallöften.

Vårt samhälle vilar på en trygg demokrati, sluta lek med den

Moderaterna borde oroa sig mer för att bränna broar än att anklaga andra för svek

Det är bara att beklaga att C och L sviker sina väljare i Gävle

Annons

Annons

Klart: De ska styra Gävle – L och C lämnar alliansen

Jag tror att Gävle kommun kommer att må bra av det nya styret

Gävles nya styre: Politiska strategier slår fel

Åkerlind efter alliansavhoppet: "Beckman får vänta och se hur duktiga vi är"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan