Annons

Annons

Annons

En röst på något av våra partier ska ha betydelse och ska därför ge avtryck i den politik vi gemensamt formar

Vi tror på Gävle. Vi tar därför ansvar och sätter Gävle främst. Vi har förhandlat fram en stark och långsiktig majoritet som många Gävlebor står bakom. Vi tror att vi med ett majoritetsstyre kan möta de stora och svåra framtidsfrågor som en växande stad har att hantera. Gävle behöver ett starkt och stabilt styre som ser möjligheter och inte hinder, skriver partiordförandena för S, L, C och MP.

Text

Kommunalråden Helene Åkerlind, Margaretha Wedin, Therese Metz och Åsa Wiklund Lång ska styra Gävle. Deras respektive ordförande skriver här om ambitionerna för Gävle kommun.

Annons

Många frågor och ambitioner förenar oss. I många av de områden där vi har utmaningar finns en stor samsyn i sak mellan våra partier. Men vi är både medvetna och ödmjuka inför att det också finns partiskiljande frågor.

Det tänker vi omhänderta på ett respektfullt och pragmatiskt sätt.

Vi vill att våra partiers väljare ska känna att deras hjärtefrågor syns i vårt samarbete. En röst på något av våra partier ska ha betydelse och ska därför ge avtryck i den politik vi gemensamt formar. Vi vill att våra utmärkande drag som partier ska kunna bestå samtidigt som vi står enade som majoritetsledning för Gävle.

Annons

Annons

I förändring föds ny kreativitet och nya idéer. Vi vill ta tillvara kraften i det nya politiska ledarskapet och genom det forma en framtidsinriktad och stark politik för hela Gävles utveckling. Det förtjänar Gävle och Gävleborna. 

Elin Lundgren

ordförande Socialdemokraterna i Gävle

Evelyn Klöverstedt

ordförande Liberalerna i Gävle

Suzana Stamenkovic

ordförande Centerpartiet i Gävle

Emelie Lejon

ordförande Miljöpartiet i Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan