Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Jill Johnson hyllar Sandviken Big Band inför stora julturnén: "De är in it for the music"

Snart bär det av för Sandviken Big Band på julturné med Jill Johnson och Anders Berglund. Något av det största de har gjort. Nu hyllas de av stjärnorna under en repetition på Kulturcentrum.

– Sandviken Big Band är absolut landets bästa professionella orkester som har andra jobb vid sidan av, säger Anders Berglund.

Anders Berglund och Jill Johnson träffades första gången under Melodifestivalen 1998 då Jill Johnson slog i genom med "Kärleken är" som vann. Nu är de nära vänner. "Anders är faktiskt min enda kollegiala privata vän i Sverige. Vi kan prata om allt", säger hon.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Vi möter upp Jill Johnson och dirigentnestorn Anders Berglund strax innan eftermiddagens repetition med 50-årsjubilerande Sandviken Big Band ska börja onsdag 8 november. Än så länge är fjorton musiker på plats, men de kommer droppa in och vara fulltaliga när arbetsdagen är slut. För alla i bandet har andra jobb vid sidan av. Totalt repar de fyra gånger i Sandviken vecka 45 samt gör ett genrep fredag nästa vecka, samma dag som turnén "Welcome To Christmas Island" startar i Malmö med en total om 18 konserter. Turnén är baserad på Jill Johnsons julskiva som släpptes 2017: "Christmas Island". Samtliga spår är helt nyarrade av Anders Berglund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan