Annons

Annons

Annons

Förändringen av linje 3 är till nytta för markant fler passagerare

Text: 

Förändringen av busslinje 3 är till nytta för många, skriver Henrik Nyquist.

Bild: Emma Åhman

Annons

Svar till bland andra signaturerna "Hille" och ”Lotta” angående linje 3: Tack för ert engagemang i busstrafiken och de många konstruktiva synpunkterna. Vi ska här försöka bemöta dem så koncist vi kan.

När det gäller före detta hållplatsen Forsbyvägen i Stigslund så var nedläggningen av denna hållplats inget vi på Nettbuss Stadsbussarna kunde vara emot, ty den stundtals kaotiska trafiksituationen vid Coop som blev resultatet av den tidigare timglaslösningen, var inte försvarbar. Timglashållplatsen i sin tur byggdes för att trygga miljön för resenärer i omedelbar anslutning till hållplatsen.

I övrigt är det till Gävle kommun som specifika hållplatsfrågor ska riktas.

När det gäller expressbussar till och från Hille ett par gånger i timmen, så är det tänkbart ur ett utvecklingsperspektiv. Det innebär i klartext att politiken måste vara överens om att utöka trafiken i Gävle, för att på så sätt ge kostnadsutrymme för fler bussar på till exempel linje 3.

Annons

Annons

Skulle vi under tiden kunna ta ett par bussar från Gavlehov och köra via Vattenverket?

Nej, för vår del är det inte aktuellt! Förändringen som vi gjorde på linje 3 i fjol har inneburit att markant fler resenärer drar nytta av linje 3 jämfört med tidigare. Och detta utan att det drabbar linje 2 som till viss del går parallellt med linje 3. Båda linjerna ökar i popularitet. En av förklaringarna är turtätheten.

Att låta varannan tur gå över Vattenverket, som signaturen "Hille" föreslår, är således inte aktuellt av ovanstående skäl.

Så vad är då vårt svar till ”Hille” och ”Lotta” och andra resenärer i Hille och Stigslund som fått fem-sju minuter längre restid (beroende på när man åker på dagen) in till centrum efter fjolårets förändring?

Ja, naturligtvis hoppas vi på att ni ändå ska finna fler fördelar med att ta bussen jämfört med att ta bilen. Samtidigt ska ni vara förvissade om att vi hela tiden arbetar för att våra uppdragsgivare ska få så bra underlag som möjligt för att kunna ta ställning till framtidens kollektivtrafik, och att de förändringar vi själva gör alltid sker med största möjliga kollektiva nytta för ögonen.

I det aktuella fallet är det alltså besökare till Gavlehov, Prolympiaelever, Bomhusbor och en och annan boende i Hille/Stigslund som fått direktlinje till Sjukhuset, som dragit det längre strået.

Annons

Henrik Nyquist

kommunikationsansvarig på Nettbuss Stadsbussarna

Jättebra förslag med två linje 3

Låt några bussar gå via vattenverket - inför en linje 3 A och en linje 3 B

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan