Annons

Annons

Annons

Förändringen av linje tre är en försämring för dem som bor i Hille/Stigslund

Text: 

Debatten om linje 3 fortsätter.

Bild: Emma Åhman

Annons

Vem tar ansvar för linje 3 – Gävle kommuns stadsplanering och/eller Netbuss Stadsbussarna – och genomför de nödvändiga förändringar?

Enligt Henrik Nyquist, Nettbuss, är förändringen av linje 3 till nytta för besökare till Gavlehov samt Prolympiaelever.

Men vi kan konstatera att förändringen är en försämring för dem som är bosatta i Hille/Stigslund, Nyquist påstår bland annat att de boende i Hille/Stigslund har fått en direktlinje till sjukhuset.

Annons

Annons

Detta påstående är helt felaktigt eftersom vi måste byta till linje 2 eller 15 vid Estraden för att komma till sjukhuset.

På Gävle kommuns "skrytsida" om förändringarna för linje 2 påstås bland annat att hållplatsen Estraden var färdig redan i somras.

Vi som måste byta från linje 3 till linje 2 för att komma till/från sjukhuset kan dock konstatera att det bara finns ett regn-/vindskydd på sidan närmast bebyggelsen. Detta regn-/vindskydd har en sittbänk i plåt – vet man inte att vi har vinter i Gävle?

På den andra sidan finns det bara en betongplatta på vilken man skall stå utan något som helst skydd i alla väder för att vänta på "lämplig" buss.

Om man envisas med att behålla nuvarande sträckning för linje 3 måste man definitivt ändra tidtabellen till en buss var tionde minut, vilket ju gäller för linje 2.

Men det är att föredra att ändra sträckningen, och turtätheten, för linje 15 i stället! Denna linje borde vara nytta för besökare till Gavlehov samt Prolympiaelever öm den gick till Gavlehov för att vända på vägen till Sätra Centrum/Centralstationen.

I så fall kan man återgå till ursprunglig sträckning förbi vattenverket för linje 3 samt göra en ny hållplats nära Coop

Återkommer

Jättebra förslag med två linje 3

Annons

Låt några bussar gå via vattenverket - inför en linje 3 A och en linje 3 B

Förändringen av linje 3 är till nytta för markant fler passagerare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan