Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Gymnastik: Flygande framgångar för Gefle Flyers

I helgen har den fjärde och sista deltävlingen i Svenska cupen i trampolin gått av stapeln i Upplands Väsby.

Thea Jonsson och Thea Liljeroth. FOTO: GEFLE FLYERS

Annons

Thea Liljeroth  blev då den sammanlagda segraren för året i DMT (double mini trampoline) klass 2 och Thea Jonsson kom på en sammanlagd tredje plats i trampolin klass 3.

På tävlingen lyckades även Thea Jonsson knipa ett guld i DMT, klass 2, och ett brons i trampolin, klass 3. Thea Jonsson och Thea Liljeroth tog även en brons i synkron (parhoppning).

Annons

 Alva Lemoine, Thea Liljeroth och Thea Jonsson tog sig till final i samtliga grenar.

Annons

De övriga deltagarna från Gefle Flyers Gymnastikklubb - Tyra Stjernlöf, Freyja Schramm, Alva Lemoine och Victoria Andersson - slog samtliga personliga rekord.

 Thea Liljeroth är en del av det svenska juniorlandslaget och vann tidigare i år JSM i DMT. Hon har även tidigare under året lyckats med att ta flera medaljer vid internationella tävlingar. På WAGC i Gillingham, England, i början av november lyckades hon med konststycket att ta hem guld i trampolin, silver i DMT och brons i synkron tillsammans med Mira Wassberg från Upplands Väsbys Gymnastikklubb (i sin åldersgrupp). På Frivolten cup i Herrljunga i somras tog hon ett guld i DMT i sin åldersgrupp samt ett silver i trampolin i sin åldersgrupp. 

Gefle Flyers GK är en förening som skapades för cirka ett år sedan. Klubben startades för att säkerställa att gymnaster skulle kunna fortsätta träna och tävla på en hög nivå, i svenska cupen och internationellt i junior- och seniorlandslaget. Föreningen har genom ideella krafter, stort engagemang från flera eldsjälar och en stor kärlek för sporten nu byggt upp en klubb där det finns två landslagsgymnaster, flera tävlande i svenska cupen samt på regionnivå samt nybörjargrupper och en till och med vuxengrupp. Utgångspunkten är att alla ska kunna träna trampolin, kunna utvecklas som gymnaster och som person samt ha roligt. Den andra gymnasten i landslaget (seniorlandslaget) är Alva Lemoine.

Sofia Stjernlöf/Läsartext

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan