Annons

Annons

Annons

Annons

Skridsko

Tjejerna starkaste Hagaströmsåkare på sprint-SM – fixade flera medaljer

Årets sprint SM på skridsko avgjordes på Östermalms IP.

Hagaström mönstrade nio åkare, varav sex tjejer och det var tjejerna som tog medaljerna.

Text: 

I relativt blåsigt väder på fredag och med bara ett ispass på Hagaströms IP så presterade Hagaströmmarna riktigt bra

I dam juniorklassen vann Vinnie Hjelm 500 m (46,87 och 47, 58) före Tina Svensson Motala och trea var Alva Winroth också Hagaström. Vinnie var mycket nöjd då hon haft en tung säsong med skador. I juniorklassen tävlade också Disa Arnell (4:a), Elin Eriksson (5:a) och Tova Åström (8:a). På 1000 m var Tina Svensson för stark, men Alva Winroth (1,42,41) gav henne en tuff match och slutade tvåa, Vinnie slutade trea och Disa Arnell fyra.

I damer seniorer var Erika Lindgren, Eskilstuna, fantastiskt duktig och vann 500 m (42,61+ 43,14). Erika som om två veckor kommer att köra shorttrack VM för juniorer tävlade denna gång i seniorklassen och Eva Lagrange, Sundsvall, som avslutade sin satsning förra året tog silvret och där krigade Moa Fundell till sig en tredje plats just före AnnMarie Lindqvist. Det var samma ordning på 1000 m och med två brons var Moa mycket nöjd.

Annons

Annons

– Det är roligt att kunna vara med och kriga om placeringarna trots att vi inte kunnat köra så mycket is. Vi fick ju köra vårt första pass på IP kvällen före SM så förutsättningarna är ju inte de bästa för oss, menade Moa som också tog bronset sammanlagt.

I herrar juniorer hade Hagaström denna gång bara en åkare, Simon Jeppsson. Simon har fortfarande några år kvar i klassen och var mer med för att lära denna gång. Ett bra 1000 m lopp och Sverigebästa kunde han ta med sig. I juniorsprintern var det Erik Decker, Södermalm, som var snabbast både på 500 m och 1000 m. Den enda som riktig kunde följa med i farten var Oskar Nilsson, Pollux, som dock hade oturen att falla 1000 m och missade det sammanlagda bronset.

I herrar seniorer har Gustav Arnell verkligen visat att han gått framåt, tyvärr så stämde ingenting denna helg. Det första 500 var helt ok, 40,89, och en 5:e plats, men sen var det stopp på bra tider.

– Det var ingen rolig tävling för min del. Har känt under tidiga hösten då jag varit på läger att jag haft en bra känsla och åkt bra, nu fanns inget där och jag får väl skylla på att jag bara kört barmark den sista månaden. Jag hoppas få tillbaka känslan nu när vi äntligen fått is hemma, sa en besviken Gustav efter sista 1000 m-loppet.

En som dock var riktigt nöjd var Sebastian Åleskog som slog nytt personligt rekord på 500 m båda dagarna och 41,89 är ju över 7 tiondelar bättre än sitt tidigare rekord som är satt inomhus.

Annons

Vinnare i herrar seniorer sprint var på 500 m Adam Axelsson, Winner. På 1000 m vann David Karlingsjö på fina 1,17,84. Tyvärr hade David ett oturligt fall på det andra 500 m loppet vilket gjorde att han försvann från det sammanlagda resultatet och där blev det istället Adam som tog hem den sammanlagda sprinttävlingen.

Läsartext

Moa Fundell, Alva Winroth och Vinnie Hjelm – framgångsrika Hagaströmsskrinnare. Bild: Läsarbild.

Annons

Annons

Till toppen av sidan