Annons

Annons

Annons

Debatt
Står ni socialdemokrater i Gävleborg bakom den nya S-politiken?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lars Beckman, M.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Det betyder i sin tur att Elin Lundgren, Patrik Lundqvist och Åsa Lindestam nu måste besvara frågan – står ni bakom S nya politik? skriver Lars Beckman.

Det är en dramatisk tid i svensk politik just nu och i helgen tog Liberalerna och Centerpartiet beslutet om att lämna svensk borgerlighet och alliansen för att i stället blir aktiva stödpartier till Socialdemokraterna. Ulf Kristersson har konstaterat att det vore ett historiskt misstag att splittra svensk borgerlighet och ge Socialdemokraterna evig makt.

Annons

Motiven från C och L att lämna det framgångsrika borgerliga samarbetet är att man har fått försäkringar om att Socialdemokraterna har bytt politik och att man – för att använda Aftonbladets ledarsida beskrivning av Centerns politik – föra en politik som skulle ligga till höger om Djingis Kahn.

Annons

Även om man kan utgå från att alla inblandade partier vet att en stor del av deras lista aldrig kommer att blir verklighet efter det att MP/S-regeringen har nött ned förslagen i olika utredningar så måste man ju utgå från att s verkligen vill genomföra listan. Det betyder i sin tur att Elin Lundgren, Patrik Lundqvist och Åsa Lindestam nu måste besvara frågan – står ni bakom S nya politik?

Ni vill enligt den överenskommelse som är gjord göra bland annat följande:

Värnskatten ska avskaffas från 1 januari. Det betyder att skatten ska sänkas för de med högst inkomster i Sverige.

Rut-avdraget byggs ut kraftigt. Taket tredubblas och utvidgas till fler tjänster.

Fri hyressättning vid nyproduktion införs. Samtidigt ska förhandlingssystemet för befintliga hyresrätter reformeras.

Turordningsreglerna ändras genom utökade undantag från reglerna.

Etableringsjobb med lägre lön för nyanlända och långtidsarbetslösa ska införas

Det här är förslag från C och L i valrörelsen som ni säger er vara emot och då måste naturligtvis väljarna i Gävleborg få reda på varför ni har bytt åsikt på några veckor.

Annons

Står ni bakom den politiska överenskommelse som MP, C, L, och S har tecknat? För den som är nyfiken hur det lät i valrörelsen så är internet en god källa till information. Inte minst vi moderater påstods vilja förändra hyressättningen i Sverige och S hade tillsammans med Hyresgästföreningen ett mycket högt tonläge hela 2018.

Väljarna i Gävleborg förväntar sig självklart svar av er.

Lars Beckman, M

riksdagsledamot Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan