Annons

Annons

Annons

Annons

Skridsko

Hagaström visade klass och bredd – tog medaljer på allround-SM

I skridskons allround-mästerskap tävlar man från 500 m upp till 10 000 m och Hagaström hade nio aktiva med på årets mästerskap.

De såg till att bärga en rad medaljer till klubben.

Text: 

I herrar juniorer var det Emil Jeppsson som tog silver på tre sträckor och dessutom sammanlagt. På 3000 m var Erik Decker, Södermalm, snabbast. Emil tog dock silvret efter en hård kamp med Hampus Hende, SK Skrinnaren. Tiden var lite sämre än vad Emil normalt presterar men taktiskt gjorde han ett perfekt lopp. På 1 500 m och 5 000 m så tog Emil klart silvermedaljerna, men upp till segraren Erik Decker var det dock en bit denna gång. Emil knep också det sammanlagda silvret efter Erik.

I damer juniorer var det Tina Svensson, Motala, som tog alla gulden. Hon har mycket mer isvana än hagaströmmarna och även om Disa Arnell (tvåa) gav henne en hård match på 3000 m så kunde Tina dra ifrån på slutet.

Annons

På 3000 m var Alva Winroth trea, men det skilde bara fem hundradelar till hennes fördel gentemot Tova Åström som gjorde ett kanonlopp och slutade lite snöpligt fyra.

Annons

På 1 500 m så var Alva Winroth tvåa med 2,43 precis före Disa Arnell på 2,44. Sammanlagt var det ett getingbo mellan Hagaströmstjejerna Disa, Alva och Vinnie. På sista sträckan 3 000 m så lyckade Disa passera både Vinnie och Alva i sammandraget och tog andraplatsen. Alva pressade sig precis förbi Vinnie vilket genererade en tredje plats sammanlagt. Vinnie får prova att ta revansch redan nästa helg i Västerås.

I damer seniorer körde Moa Fundell riktigt bra på 1 500 m och slutade på 2,30,76. AnnMarie Lindqvist, IFK Göteborg, kunde köra på Moas tid i sista paret och med ett väl disponerat lopp så tog hon sig förbi och säkrade bronset före Moa som slutade fyra.

På 3 000 m så trodde vi nog att Moa skulle kunna matchas till ett brons, men där var det inte AnnMarie utan veteranen Caroline Palmertz som gjorde ett strålande lopp och vann bronsmedaljen. I täten var denna gång Erika Lindgren suverän på både 1 500 och 3 000 m, däremot fick hon ge sig mot Eva Lagrange, Sundsvall, på 5 000 m. I ett fantastiskt taktiskt lopp så kunde Eva ta rygg på Erika vid ett par tillfällen i loppet och i den starka vinden var det viktigt och marginalen blev till slut fem sekunder med Eva som segrare på 8,12.

I senior herrar så körde Hagaströmskillarna bara 1 500 m, då de satsar på sprintdistanserna. När favoriten David Karlingsjö föll lite illa och slog i armen så var han tvungen att stryka sig.

Annons

Annons

Så blev tävlingen riktigt öppen och Gustav Arnell gjorde ett bra slutvarv och knep bronset bara halvsekunden före Oskar Nilsson, Pollux. En fin merit även om tiden inte var vad Gustav hade hoppats på.

Bakom Gustav gjorde klubbkompisen Sebastian Åleskog ytterligare ett riktigt bra lopp. Han åkte snabbare på Östermalms IP som är en utomhusbana jämfört med tidigare rekord som gjorts i Stavanger inomhus. Det lovar gott om han får köra lite mer isträning.

På de längre sträckorna var det Wilhelm Ekenskär och den evigt unge världsstjärnan Johan Röjler som slogs om medaljerna och i det något blåsiga men med bra isförhållanden så var det gammal är äldst både på 5 000 m och 10 000 m, även om det bara skilde en sekund på 5 000 m. Johan hade 7,29,31. På 1 500 m vann dock Wilhelm med en tid strax under två minuter.

Sebastian Åleskog, Gustav Arnell, Disa Arnell och Emil Jeppsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan