Annons

Annons

Annons

Insändare
Sluta klottra och slänga skräp överallt!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten uppmanar eleverna att sluta klottra och slänga skräp på skolan.

Bild: Arkivbild

Annons

Skolkorridorerna i Hedängskolan 7-9 i Storvik är inte trevliga, det sitter tuggummi och snus på väggarna och är klotter överallt. Dessutom är vissa av plattorna i taket sönder. Det är inte en trevlig miljö och om man ska luta sig på väggen så måste man först kolla så att man inte får tuggummi i håret.

Det är alltså ingen trevlig skolmiljö i korridorerna och man spenderar väldigt mycket tid där. Var skulle du helst vara? I en ren skola eller en smutsig?

Annons

Annons

Det är inte bara i korridorerna utan även i klassrummen, under bänkarna, under stolarna och i böckerna. Om man kollar under nästan vilken bänk som helst i nått klassrum så kan du se att det är ofta tuggummi, klotter och ibland snus under bänkarna. När folk klottrar så skriver de ofta äckliga eller snuskiga grejer.

Men det är nog uteplatserna som är värst, där finns även cigarettfimpar och en hel massa skräp. De få gånger som det städas där ute är det oftast på städdagarna som skolan har men det är bara en gång per termin.

Slutligen så uppmanar jag elever att sluta klottra och slänga skräp överallt och sätta tuggummi på väggarna och jag uppmanar lärare att börja säga åt elever när de ser dem göra nån av de här grejerna och slutligen uppmanar jag föräldrar att säga åt sina barn att inte göra det om de är medvetna om vad deras barn gör.

Lea

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan