Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Guld och brons till Högbo GIF i USM

Under veckoslutet gick Ungdoms SM på skidor i Falköping. Tävlingarna startade på fredagen med distans över 5 km för HD 15 år och 7,5 km för HD 16 år.

Detta är en läsartext.

Prispallen distansen H15 med Elias Danielsson som vinnare. FOTO: TORBJÖRN GEORGSSON

Annons

Elias Danielsson Högbo GIF gick ut stenhårt i H15 och vid varvningen ledde Elias med dryga 3 sekunder före Hugo Ström Dala-Järna. Det blev en stenhård kamp hela vägen mellan dessa herrar. I mål skiljde det endast 1,4 sekunder till Elias fördel som därmed kunde bärga ett USM guld. Bakom dessa gjorde Axel Mäkinen en stark insats och slutade på en tolfte plats. Kalle Sörling Hedesunda IF slutade på en 61:a plats i H15. I H16 blev Kalle Georgsson Högbo GIF 22: a och Malte Johansson Högbo GIF 28: a. Moa Hedman Högbo GIF blev 25: a och Frida Jonsson Högbo GIF slutade på en 50:e plats bägge i D16.

Annons

 På lördagen var det dags för sprinttävlingar. Här fortsatte Elias att imponera och tog sig till final i H15 där tog dock orken slut och han slutade på en femte plats. Axel Mäkinen tog sig till semifinal och slutade på en fin 8:e plats. Kalle Sörling Hedesunda IF slutade på en 52: a plats. I H16 tog sig Malte Johansson och Kalle Georgsson sig vidare till kvartsfinal. Där blev det dock stopp för Kalle som slutade på en 13:e plats. Malte tog sig vidare ända till finalen. I finalen kämpade han länge om tredje platsen, men fick ge sig i den sista backen och slutade på en mycket fin 4:e plats. Moa Hedman slutade 33: a och Frida Jonsson 57: a i D16.

Annons

Högbos stafettlag. FOTO: TORBJÖRN GEORGSSON

Tävlingarna avslutades på söndagen med stafetter. Här ställde Högbo upp med ett starkt lag i klassen H15-16. Kalle Georgsson öppnade starkt på förstasträckan och efter halva sträckan hade Högbo GIF och IFK Umeå spräckt fältet. Luckan växte och var vid varvningen 15 sekunder ner till tredje lag som var IFK Mora SK. Elias Danielsson drog sedan hela andra sträckan, men lyckades inte skaka av sig Umeå. Umeås kille spurtade sedan sista biten och växlade ca tre sekunder för Högbo. Luckan ner till tredje laget som var Täfteå IK växte dock till 27 sekunder. Tredje och sista sträckan körde Malte Johansson. Han försökte gå ikapp Umeås Jens Junes men Jens var för dagen lite för stark. Bakom jagade ett koppel starka åkare. Bland annat Hjalmar Berg Sunne som tidigare på USM tagit dubbla medaljer. Hjalmar lyckades passera Malte i den sista backen. Högbos grabbar slutade därmed på en 3:e plats och kunde därmed ta hem en andra medalj för klubben under helgens tävlingar. Högbo GIF:s andralag slutade på en 35:e plats.

Torbjörn Georgsson/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan