Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Läsartext
Läsartext: Plusgrader och utmanande väder när 6-skidan avgjordes i Järbo

Under onsdagskvällen var det dags för veckans 6-skidan och denna gång var det Järbo som stod som för värd för serietävlingen.

Detta är en läsartext.

De ideella krafterna är avgörande för att tävlingarna skall kunna genomföras. Tidtagning är ett exempel. Förutom Knattemixen skall alla deltagare ha ett chip runt foten så att det blir rätt tider i resultatlistan som publiceras i bokstavsordning. Fotograf: Linda Åsberg

Annons

6-skidan är en enkel kvällstävling som arrangeras av Högbo, Stensätra, Valbo, Järbo och Kungsgården vilka återkommer varje vinter. Tanken med 6-skidan är att det ska vara korta distanser och ge barn och ungdomar i distriktet möjlighet att träna på att tävla.

Nästa 80 deltagare fick bemästra Järbos utmanande bana i kvällens klassiska skidtävling med individuell start. Den största klassen för kvällen var knattemixen som hade 28 anmälda barn vilka all fick åka 900 meter där skicross-banan ingick med spännande kullar och svängar ingick.

Trots plusgrader och utmanande väder hade Järbo, som vanligt, fått till fina och rättvisa förhållanden i spåret för alla tävlande.

Linda Åsberg/Läsartext

Annons

Annons

Till toppen av sidan