Annons

Annons

Annons

Debatt
Tommy Berger: Det är full politisk enighet om Bollnäs sjukhus

Vi har gjort helt klart att Bollnäs sjukhus måste finnas kvar och att verksamheten där ska säkras för framtiden. Sjukhuset är en omistlig del av det totala sjukvårdsutbudet i länet, skriver Tommy Berger, S.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Tommy Berger.

Bild: Björn Hanérus

Annons

Nyligen tog Aleris kontakt med Region Gävleborg (RG) för att undersöka möjligheterna att i förtid avbryta kontraktet om driften av Bollnäs sjukhus. Aleris förklarade att man sedan en tid gjort ändringar i företagets affärsmässiga inriktning och att man därför önskar överlämna driften av sjukhuset till RG.

Ledningen för RG har fört ingående och förtroendefulla samtal med Aleris. Vårt ställningstagande innebär att RG tillmötesgår Aleris önskan att avbryta kontraktet i förtid.

Annons

Annons

Vår politiska bedömning har nu bekräftats av övriga partier i regionfullmäktige. När RG:s Hälso- och sjukvårdsnämnd sammanträdde i februari, ställde sig samtliga partier bakom överenskommelsen! Det råder nu fullständig enighet mellan partierna att RG ska överta ansvaret för sjukvården, patienterna och personalen vid Bollnäs sjukhus.

Vi har gjort helt klart att Bollnäs sjukhus måste finnas kvar och att verksamheten där ska säkras för framtiden. Sjukhuset är en omistlig del av det totala sjukvårdsutbudet i länet. I ett debattinlägg försäkrar nu delar av oppositionen att de stödjer också denna bedömning om framtiden för Bollnäs sjukhus! Jag uppskattar lojaliteten.

Oppositionens uppslutning bakom våra bedömningar skickar en viktig signal om att det råder politisk enighet både om övertagandet och om framtiden.

Tommy Berger, S

hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande

Djupt beklagligt med Bollnäs sjukhus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan