Annons

Annons

Annons

Debatt
SD: Svenska kyrkan stärker integrationen i Gävle

Svenska kyrkan är en av Sveriges äldsta institutioner och ska vara en del i tiden men inte alltid av tiden. Därför är dessa åtaganden att minska segregationen och bidra till ett sammanhållet samhälle efterfrågat och välkommet, skriver Marcus Lagerroos, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Marcus Lagerroos, SD.

Annons

Med ett nytt år innebär det för många organisationer att avtal ska avslutas eller förlängas. Svenska kyrkan i Gävle har valt att förlänga och samtidigt anta nya avtal som kommer bidra till att stärka integrationen i Gävle.

Vår stad har den senaste tiden fått uppleva bilbränder och ett växande utanförskap vilket gör denna fråga aktuell. Svenska kyrkan ska vara en kraft i samhället som bidrar till gemenskap och samhörighet.

Annons

Annons

Därför är det positivt att avtalet med Gefle IF förlängs som innebär ett åtagande från föreningens sida att erbjuda avgiftsfria lokaler, ledare och utrustning för tjejfotboll på Anderbergsskolans mellanstadium.

Till detta kommer Svenska kyrkan i Gävle att hålla en föreläsning om trygghetscirkeln för att inspirera föräldrarna och andra vuxna att engagera sig och ta ett större ansvar.

Ett helt nytt samverkansavtal som Svenska kyrkan i Gävle har ingått är det interna nätverket ”Framtiden bor hos oss”. I det ingår det församlingar i hela Sverige som verkar i mångreligiösa miljöer. Syftet är att reflektera över de förändringar och attityder som finns. Förhoppningen är att detta kommer ge nya verktyg att verka som kyrka i Gävle.

Svenska kyrkan är en av Sveriges äldsta institutioner och ska vara en del i tiden men inte alltid av tiden. Därför är dessa åtaganden att minska segregationen och bidra till ett sammanhållet samhälle efterfrågat och välkommet.

Marcus Lagerroos, SD

ledamot i Gävle pastorat kyrkoråd och kyrkofullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan