Annons

Annons

Annons

Insändare
Seniorboende i Sandviken är ett enda stort skämt!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten är mycket missnöjd med Sandvikenhus och seniorboendet 55+. Arkivbild: Helena Nyman

Annons

Inom Sandvikenhus finns det seniorboende 55+ som vi tyckte lät bra att flytta till nu när barnen var utflugna och vi ville ha en lugnare boendemiljö. Vid kontraktskrivandet blev jag tillfrågad om det fanns hemmavarande barn men de var som sagt redan utflugna.

Lägenheten var jättefin och läget perfekt då det finns många promenadvägar runt omkring. Men samma helg vi flyttar in flyttar även en annan familj in i porten bredvid som hade barn med sig. Men jag trodde i min enfald att barnen bara var med och hjälpte till vid flytten. Men så var det tydligen inte utan de tillhörde familjen som skulle bo där.

Nu har det tillkommit ytterligare en barnfamilj till "seniorboendet" och flera började undra om det här verkligen är rätt och riktigt. På Sandvikenhus hemsida står det inte mycket om "seniorboende" mer än att den som står för kontraktet ska vara 55 år, någon nedre åldersgräns finns alltså inte. Men då undrar jag om det verkligen får stå seniorboende då småbarnsfamiljer och ungdomar får bo här?

Annons

Annons

Inget illa om barnfamiljer eller ungdomar men ett seniorboende ska väl ändå vara för oss lite äldre som vill ha en lugnare boendemiljö? Blandat boende finns ju överallt annars så varför kan då inte ett seniorboende få vara ett renodlat seniorboende? Varför skulle det vara så svårt att ordna?

När jag tog kontakt med Sandvikenhus för att ifrågasätta vad de yngre gör här fick jag bara till svar att de inte får fråga hur familjesituationen ser ut. Nähä, det var då verkligen märkligt för mig frågade de inte bara en utan flera gånger om vi hade hemmavarande barn. Så varför var det så viktigt just då?

Vi och flera med oss känner oss totalt överkörda och grundlurade av Sandvikenhus. Många känner att de har lika väl kunnat bo kvar där de bodde från början än att kosta på en flytt till vad de trodde ett lugnare boende men som i verkligheten visade sig vara ett kamouflerat blandat boende.

Det som skiljer dessa boendeformer åt är endast två siffror och ett plus-tecken! Vad är det ni vill uppnå med det här? Skapa misstro och osämja bland de boende eller? Dessa lägenheter är långt i från välisolerade, man hör när de går över golven och när de uträttar sina behov på toan, dammsuger och höjs ljudet på radion eller tv så låter det som det är vår som står på.

Så hur tror ni det låter när ett barn som knappt får komma utomhus på dagarna och göra av med överskottsenergin utan får göra det inne i stället? Det är fruktansvärt livat! Det är ju inte barnets fel utan i ett riktigt seniorboende ska det väl inte ens finnas barnfamiljer?

Annons

Vad är då vitsen med ett sådant boende då alla ändå är välkomna att bo här?

Är ni så flata att ni inte ens klarar av att hålla vissa regler, ja då tycker jag att det är dax att andra aktörer kan ta vid som vet hur man ska sköter ett företag som detta.

Annons

Men en sista fråga, ni klarar inte av att ha ett renodlat seniorboende men det kan Gavlegårdarna. De har så enkla regler att den som ska flytta in i ett 55+ boende måste den som står för kontraktet vara 55 år och den som flyttar med får max vara 45 år. Enkelt och tydligt vad som gäller så en ros till Gavlegårdarna som vet hur man ska göra för att få alla att trivas med sitt boende.

Jag har själv bott hos Gavlegårdarna för många år sedan och kommer nu att sätta upp mig på kö dit igen. För här kan man ju inte bo kvar.

Så ni som går och funderar på att flytta in i ett "seniorboende" i Sandviken, tänk bara på att den som står för kontraktet ska vara fyllda 55, 60 eller 70 år, sedan spelar det ingen roll hur liten den yngsta är. Välkommen till Sandvikenhus seniorboende 55+!

Snart en före detta Sandvikenbo

Jenny Glumoff svarar skribenten.

Bild: Jörgen Svendsen

Svar direkt: Hej. Vad tråkigt att höra att du vill lämna oss och Sandvikens kommun. Sandvikenhus är ett allmännyttigt bostadsföretag som välkomnar alla åldrar.

Vad gäller våra 55+ lägenheter ska den som tecknar kontraktet vara 55 år vid tillfället då lägenheten söks. En medsökande kan skrivas med på kontraktet även om den personen inte uppfyller ålderskravet.

Annons

Vi arbetar med att noggrant kontrollera att endast den som har rätt ålder tecknar kontrakt men privatlivet och huruvida man har en yngre partner, anser vi inte vara vår sak att kontrollera. Vi undviker självklart att för nogsamt ställa frågor gällande privatliv, familjekonstellation med mera, då detta kan kännas kränkande.

Har man hemmavarande barn upplyser vi om att vi inte anser att man bör ta en 55+ lägenhet och försöker hitta andra alternativ. Våra regler finns lätt tillgängliga på vår webb och i vår kundtjänst, läs gärna igenom dem.

Mvh

Jenny Glumoff

affärsstödschef Sandvikenhus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan