Annons

Annons

Annons

Debatt
Hur tänker SD stärka kvinnors rätt på EU-nivå?

När vi lägger vår röst på Socialdemokraterna är det för att vi vet att jämställdhet kräver aktivt arbete. Historien visar att det inte kommer av sig själv, skriver Lena Erixon och Tünde Hansen, S-kvinnor.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skribenterna tycker det är märkligt med en replik där bara en mening handlar om EU-valet.

Bild: TT

Annons

Replik till Wanja Delén, Sverigedemokraterna: Wanja Delén skriver en replik där bara en mening handlar om det vi diskuterade, alltså EU-valet.

I stället försöker hon föra över diskussionen till en allmän debatt om alla individers lika värde och rätt till självbestämmande, vikten av att öka kvinnors trygghet och att motverka hedersrelaterat våld och förtryck. I dessa frågor är vi helt överens, så här finns inget att diskutera.

Annons

Annons

Så åter till frågan vi tog upp, EU-valet. Delén skriver att SD inte tror på kvotering och därför kommer att rösta ner hela EU:s nya jämställdhetsstrategi. Men på vilket sätt planerar då SD att arbeta för att stärka kvinnors rättigheter på EU-nivå?

När vi lägger vår röst på Socialdemokraterna är det för att vi vet att jämställdhet kräver aktivt arbete. Historien visar att det inte kommer av sig själv.

Vi är därför glada att Socialdemokraterna aktivt och konkret arbetar för att stärka kvinnors rättigheter både politiskt, ekonomiskt och socialt. Det gäller allt från att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden, till exempel att verka för en jämställd föräldraförsäkring och motverka ofrivilligt deltidsarbete, till att stärka kvinnors rätt till sin kropp, till exempel rätten till preventivmedel och abort, och att bekämpa sexuella trakasserier.

Den 26 maj lägger vi vår röst på Socialdemokraterna och kryssar en S-kvinna!

Lena Erixon

Tünde Hansen

S-kvinnor

Wanja Delén, SD: Jämställdhet kan aldrig skapas genom särbehandling

Ja visst, är vi feminister!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan