Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi blir tvungna att importera dyr el till Sverige

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sverige kommer att tvingas importera dyr el, anser skribenten.

Bild: Leif Johansson

Annons

Svar till Per-Olof Erickson: Jag är också naturvän sedan gammalt men det har blivit ett slags självskadebeteende i det här landet. Regeringen vill avveckla kärnkraft, diesel, bensin, kol och koks. Hur ska till exempel stålverken fungera? Med vindsnurror? Lägg till en kraftig folkökning ovanpå allt. Regeringen har tappat kontakten med verkligheten.

Annons

Vi blir så klart tvungna att importera dyr el, men det är tveksamt om det går. Finland behöver sin kärnkraftsel själva och Tyskland ska avveckla sin.

Annons

Det blir ett privilegium för rika människor att köra bil. De kommer att slippa bilköer och kommer att kunna parkera utanför NK och gå in och handla precis som förr i tiden innan "kreti och pleti" fick råd med bil.

Människor med normala inkomster får ett sämre liv och kan inte resa fritt, samma personer som nu troget tror på alla överdrivna klimatlarm.

Koldioxiden är nyttig. Tillsammans med syre och vatten är den en förutsättning för livet på jorden. Mer koldioxid ökar skördarna och minskar svälten. Öknarna har redan blivit grönare eftersom mer koldioxid i luften gör att växterna inte behöver öppna sina klyvöppningar lika mycket och därför tål torka bättre.

Be en bön för Sverige – stackars land

Insändare: Låt dig inte luras – kärnkraften är inte koldioxidfri

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan