Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vissa av Nettbuss chaufförer behöver friska upp sina kunskaper

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Två skribenter beskriver händelser på stadsbussarna i Gävle och får svar från Nettbuss. Arkivbild

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Dags att friska upp kunskaperna Nettbuss?

Det känns som om vissa av era chaufförer behöver friska upp sina kunskaper både när det gäller trafikregler och trafikvett.

Återigen har jag på kort tid varit inblandad i flera bussrelaterade trafikincidenter.

Trots att jag hade påbörjat en omkörning av en buss som stod stilla vid en busshållplats på Brynäs blinkade föraren och körde ut. Det var ingen trevlig upplevelse.

Vid nästa tillfälle frontalkolliderade nästan två bussar på bussgatan strax bakom OK på Brynäs. Åtminstone bussen jag satt i höll hög fart, föraren tvärbromsade och kunde undvika kollision med en hårsmån. En passagerare föll handlöst i golvet.

I söndags eftermiddag färdades jag med bil på Furuviksvägen i Bomhus, alltså en huvudled, när en buss som kom från Myrbackaleden svängde ut 20-25 meter framför bilen. Vi var tvungna att bromsa in och stanna för att inte köra in i sidan på bussen.

Annons

Annons

Nej, Nettbuss sådant beteende i trafiken från era anställda är inte acceptabelt.

Trafikant

Detta hade kunnat sluta riktigt illa, Nettbuss

I tisdags morse åkte jag med busslinje 14 från Sörby ängar tillsammans med min dotter på väg till dagis. Vi tog en lite senare buss än vanligt och det var mer folk än det brukar som klev på här och där.

Jag sitter bredvid min dotter på barnvagnsplatsen då bussen precis tagit upp folk, chauffören gasar och bromsar hastigt så att en kvinna som nyss klivit på ramlar över mina ben och hamnar över min femåriga dotter som sitter i vagnen!

Busschauffören fortsätter köra och reagerar inte alls, medan få människor vänder sig om för att hjälpa till. Jag blev så chockad, och min dotter grät hela vägen till dagis. Hon gjorde illa sin arm.

Nettbuss, ni måste prata med era förare om hur viktigt det är att se till att folk hinner hålla i sig eller sätta sig ner innan de trampar på gasen.

Till kvinnan som ramlade över mig och min dotter vill jag bara önska att allt gick bra för dig.

Kör lugnt

Svar direkt från Nettbuss: Alla våra förare utbildas i trygg och miljövänlig körning

Frågor som rör specifika händelser ställs med fördel direkt till oss på Nettbuss, eller via X-trafiks kundupplysning.

Men generellt gäller detta: Alla våra förare utbildas i trygg och miljövänlig körning, vi har också ett fordonssystem som enskilda förare – tillsammans med närmaste chef – förhåller sig till för att utveckla sig själva utifrån kundvänlig, trygg och ekonomisk körning.

Annons

Att vistas med fordon i trafiken är ett samspel mellan individer, oavsett om man är bussförare eller privatbilist. Ibland uppstår missförstånd eller situationer. Enskilda situationer kan vi omöjligt förhålla oss till med mindre än att vi vet exakt när och var de uppstått.

Det det sista vi vill är att någon gör sig illa – därför uppmanar vi dig som åkte Linje 14 från Sörby ängar att höra av dig till oss med mer information.

Henrik Nyquist

Nettbuss

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan