Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Gävle behöver fler i verksamheten inte fler chefer

Sedan årsskiftet har Gävle en ny förvaltningsorganisation. Den innebär en del positiva förändringar, men föranleder även en hel del farhågor, skriver Vänsterpartiet, Gävle.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Gin Akgul Hajo, V.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Vänsterpartiet anser att det är bra att nämndernas ansvar förtydligas och vi tycker även att det är viktigt att all biståndsbedömning kring LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) samlas under en och samma nämnd.

Däremot anser vi inte att beslutet om att kommunstyrelsen blir anställande myndighet för hela förvaltningsorganisationen är genomtänkt. Vi menar också att sammanslagningen av förvaltningarna för kultur och fritid och för samhällsbyggnad kan ifrågasättas, inte minst på grund av deras olika omfattning och att konsekvenserna av det inte är utredda.

Annons

Annons

Vänsterpartiet efterlyste inför beslutet om en ny förvaltningsorganisation en tydlig risk- och konsekvensanalys. Någon fullständig sådan har inte presenterats och därför är det svårt att avgöra hur detta kommer att påverka kommunens organisation. Utöver detta upplevs omorganisationen förhastad, vilket bidrar till en oro hos framförallt kommunens medarbetare. Av dessa anledningar reserverade sig Vänsterpartiet mot beslutet

Vänsterpartiet har under mars månad på kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige lämnat in frågor angående hur förändringen kommer att påverka antalet chefer, antalet chefsled och den totala personalkostnaden kring denna omorganisation.

Vi emotser med stort intresse de kommande svaren. Vänsterpartiet befarar att lönekostnaderna i alla chefsled kommer att öka väsentligt. Gävle kommun behöver fler händer och fötter ute i verksamheterna, inte fler chefer med höga löner.

Vänsterpartiet Gävle

Gin Akgul Hajo

kommunalråd i opposition

Owe Hellberg

ersättare kommunstyrelsen

Lotta Lagnander

kommunfullmäktigeledamot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan