Annons

Annons

Annons

Läkare på dagen och soulsångerska på kvällen – nu uppträder Emma Isberg från Gävle på Söders källa

Går det att kombinera livet som tvåbarnsmor med en till på väg jämsides med ett arbete som läkare på Gävle sjukhus och soulsångerska därtill? Absolut, tycker Emma Isberg, 32, som uppträder på Söders Källa med sitt Darkest White Soul Orchestra på lördag 30 mars klockan 19.30.

Emma Isberg har funderat på hur olik hennes situation är jämfört med förebilder som hårt prövade Candi Staton och Aretha Franklin. "Sluta inte med de sakerna som betyder mest när du får barn" råder Emma Isberg som kan tänka ibland att "Candi Staton hade det nog värre".

Bild: Nils Palmeby

Annons

Emma Isberg kom till Gävle 2012 för att göra sin allmäntjänstgöring som läkare på Gävle sjukhus. Och hon blev kvar, fast hon inte hade någon koppling hit sen innan. I dag jobbar hon på kvinnokliniken med gynekologi och inte sällan förlossningsrelaterade fall. En förklaring till att det blev Gävle var att hon under en lindyhop-kurs på Gävle Rockin' & Rollin' Club träffade sin man Mattias Isberg, uppvuxen i Strömsbro, även han läkare på Gävle sjukhus, och likaså fadern till de två barnen på ett och två år, samt det kommande med planerad ankomst juni.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan