Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ledarskribenten glömmer en viktig detalj – sortimentet på Systembolaget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten påpekar att ingenstans i världen har han sett vinbutiker som kommer i närheten av sortimentet på Systembolaget. Arkivbild

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Tisdagens ledare (2/4) angående att Systemet skulle ha spelat ut sin roll är nog bland det dummaste tidningen publicerat på länge.

Skribenten glömmer en mycket viktig detalj – sortimentet.

Jag har rest ganska mycket, men aldrig stött på en butik med tillnärmelsevis så stort urval som Systemets. Inte ens i vinproducerande länder har butiker i till exempel Paris, Rom, Berlin eller Sydney ett sortiment som kommer i närheten av Systemets i lilla Sandviken.

Annons

Annons

Och det som händelsevis inte finns kan man beställa och få inom några dagar. På landsbygden finns utlämningsställen för de som inte vill åka in till en tätort.

Som vanligt glömmer man landsbygden. I Stockholm skulle det kanske gå att få ett hyfsat urval i någon enstaka större affär, men vi som bor utanför en storstad får nog vänja oss med att välja mellan några få boxar vin på Coop eller Ica.

Däremot har ledarskribenten rätt i en sak och det gäller gårdsförsäljning av egentillverkade produkter, till exempel vin eller öl skulle kunna ske, men utan att för den skull ta bort Systemets monopol i övrigt.

Lennart Rönnqvist

Kajsa Dovstad: Sätt människan framför Systemet

Annons

Annons

Till toppen av sidan