Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är fler som stödjer Systembolaget än som stödjer Liberalerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Systembolaget fortsätter att engagera.

Bild: Arkivbild

Annons

In vino veritas, Kajsa Dovstad.

Den liberala debattören Kajsa Dovstad uttrycker precis det man kan förvänta sig när det gäller Systembolagets vara eller icke vara.

”Systembolagets monopol kan brytas – utan att människors hälsa försämras” är ett ställningstagande som hon stödjer.

Ofta brukar de som vill ha bort Systembolaget räkna upp några olika synpunkter, men det som framför allt skiner igenom är just detta med monopolet. Det är med andra ord ett politiskt ställningstagande. Litet grann som att kanske samma personer tycker illa om att public service får sända annat än ”tråkiga” program.

Annons

Annons

”För nykterhetsrörelsen har bevarandet av det statliga alkoholmonopolet blivit en prestigefråga” Nykterhetsrörelsen har idag ca 250 000 medlemmar och har nog inte så stor påverkan på Systembolagets överlevnad.

När det gäller försäljningen av vinboxar så innebär det troligen att folk dricker mer, speciellt under sommaren när vädret tillåter mysiga grillkvällar.

Även här i Gävletrakten åker folk ned till Tyskland för en kombinerad nöjes- och inköpsresa av vinboxar som säljs där och då till lägre priser än i Sverige. Den som vill köpa in vin från utlandet kan göra detta hemifrån. Även mindre importörers viner kan man beställa via bolaget.

Jag är rätt nöjd med det utbud som finns på bolaget. Ibland är det mer praktiskt att köpa en box men annars köper jag gärna goda viner på flaska i prisklassen 70-90 kronor.

Cirka 76 procent av Sveriges befolkning (TNS Sifo) stödjer monopolet vilket är oerhört många fler än de som stödjer Liberalerna.

Rogero

Kajsa Dovstad: Sätt människan framför Systemet

Insändare: Ledarskribenten glömmer en viktig detalj – sortimentet på Systembolaget

Annons

Insändare: Dovstad verkar inte förstå Systembolaget och dess fördelar

Annons

Annons

Till toppen av sidan