Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Visst har Systembolaget spelat ut sin roll

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Systembolaget har spelat ut sin roll, anser skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Visst har Systembolaget spelat ut sin roll när det gäller att begränsa konsumtionen. Vet Lennart Rönnqvist vad han pratar om med åsyftan på att det var det "dummaste han hört" (GD Insändare 3/4)?

Vad har sortimentet med monopolet att göra? Systembolaget försvinner väl inte bara för att man lyfter monopolet, och de kan ha sitt sortiment av viner som tillverkats i fabriker.

Lennart Rönnqvist räknar upp städer han besökt och noterat ett klent urval. Lite korkat att nämna vinproducerande länder i detta sammanhang då de var för sig är patriotiska på området.

Annons

Det är väl bara här man är så snobbig att vin ska tillhandahållas från världens alla hörn. Alla vinpimplare borde läsa boken Chateau Vadå för att få upp ögonen för att Systembolaget tillhandahåller en massa viner med påhittade vingårdar.

Annons

Roade mig med att spåra ett vin men gården ifråga existerade inte, men däremot stötte jag på ett bolag i Sundbyberg, ej registrerat för moms, F-skatt med mera vilka uppgav sig syssla med vinhandel.

Kommer du förresten till Wien så åk ut till Carrefour i Vösendorf så kan du beundra deras utbud. Skulle Systembolaget vara ett vinnande koncept så skulle vi hitta affärsidén även ute i europa, men icke.

Avslutningsvis så är det inte klokt att en stad med 100 000 invånare får hålla tillgodo med en central butik och en i utkanten. Öl och vin kan gott tillhandahållas i dagligvaruhandeln

Seth

Kajsa Dovstad: Sätt människan framför Systemet

Insändare: Ledarskribenten glömmer en viktig detalj – sortimentet på Systembolaget

Insändare: Dovstad verkar inte förstå Systembolaget och dess fördelar

Insändare: Det är fler som stödjer Systembolaget än som stödjer Liberalerna

Insändare: Utomlands finns alkohol i varje butik, här kan vi ha en enda i en stor kommun

Annons

Annons

Till toppen av sidan