Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Inga återvändare till Gävle – de anslöt sig frivilligt till den värsta terrorsekten i vår tid

Individer, svenska medborgare eller ej, som medverkat till att understödja denna sekt har enligt oss, förbrukat sin rätt att vara i Sverige eller få vårt stöd på något vis, skriver Mattias Eriksson Falk och Wanja Delén, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mattias Eriksson Falk, SD.

Bild: Privat

Annons

De som följt medierapporteringen de senaste dagarna har sett att Gävle är en av de 41 kommuner i Sverige som troligt kan bli hemvist för återvändande IS-terrorister.

Vi anser att vi behöver vara väldigt tydliga här, även om man påstår sig enbart sysslat med matlagning eller sjukvård (vilket i stort sätt alla återvändande IS-terrorister påstår sig ha sysslat med…) så har de frivilligt anslutit sig till den värsta terrorsekten i modern tid.

Annons

Annons

IS har ägnat sig åt folkmord, tortyr, slaktande av kvinnor och barn, terror, omfattande förstörelse av egendom och kulturella skatter och så vidare, och så vidare.

Individer, svenska medborgare eller ej, som medverkat till att understödja denna sekt har enligt oss, förbrukat sin rätt att vara i Sverige eller få vårt stöd på något vis.

IS har förklarat krig mot alla västländer och vårt sätt att leva. Att då låta personer som anslutit sig till IS husera i Sverige, är att låta fienden verka mitt ibland oss.

Sverigedemokraterna Gävle vill att kommunen gör sitt yttersta för att vi ska undvika att husera återvändande terrorister inom kommunens gränser. Därför yrkade vi under det senaste kommunstyrelsemötet på...

...att utarbeta direktiv som förhindrar att Gävle kommuns ekonomiska eller personella resurser tas i anspråk för någon typ av bistånd, insats eller annat till återvändande IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stött terrorism.

...att ovan nämnda direktiv ska presenteras för kommunstyrelsen för beslut senast juni 2019

Tyvärr verkar Sverigedemokraterna vara ensamma om att förstå brådskan och allvaret i detta och övriga parter valde att hänskjuta frågan till ett mindre utskott. Detta fördröjer beslutsprocessen och minskar tryggheten för våra kommuninvånare. Det är också ett tecken på ovilja från övriga partier att ta tag i frågan.

Annons

Vi kommer dock att fortsätta kämpa för att medborgarnas skattemedel ska gå till vård, skola och omsorg, inte till återvändande terrorister!

Mattias Eriksson Falk, SD

kommunalråd i opposition

Wanja Delén, SD

kommunalråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan