Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om Alderholmen, föräldraansvar, Microsoft, jakt, trafik och IS-återvändare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är inte nödvändigt att bygga fler bostäder och riva silona, anser en skribent.

Bild: Anna Bagge

Annons

Alderholmen har redan tillräckligt med bostadsprojekt, därför behöver inte Lars Anderssons silon rivas. De kan stå kvar som symboler för en svunnen tid, men framförallt över Gävle kommuns politikers olika misslyckade miljonsatsningar. De som tänker bygga får väl i så fall stå för kostnaden att riva.

lassE

Angående artikeln om en förälders problem med att få kontakt med andra föräldrar: Hur gjorde man innan förskolan fanns? Kan vi bara sluta att lägga allt föräldraansvar/problem på förskola/skola? Sverige i ett nötskal: Det är alltid någon annans ansvar. Snälla nån, dags att lyfta blicken igen.

Luttrad pedagog

Kommunens planering av nya bostäder bör också inkludera Microsofts etablering. All uppvärmd luft från denna bör användas för till exempel uppvärmning av de nya husen. Kan även värma upp kombinerade växthus och fiskodlingar. Det ger 1) Billig byggnation av dessa (enbart glastak 45 graders vinkel mot sydsidan av serverhallarna). 2) Billig uppvärmning=ger bra ekonomi. 3) Hela taket på serverhallarna förses med solceller. Skulle troligen kunna förse hela Gävle med grönsaker och fisk. För övrig bör all ny bebyggelse som planeras ha ett krav på sig för att vara miljömässigt bra.

Annons

Annons

Bengt Jansson

Nu får det väl vara nog med jagandet och dödandet, det finns plats för våra vilda djur i Sverige. Jag är så trött på alla jägare som nöjesjagar, de förstör dessutom balansen i djurlivet. Må Naturvårdsverket säga nej till alla utökningar av jag på våra djurarter.

Ss

Jägarna har nu tappat vett och sans som vill skjuta ekorre och hermelin. Ni borde skämmas! En seriös jägare skjuter inte på allt som rör sig. Värna miljön som vi andra eller lämna in vapnet!

Buu!

Skandalöst att döma skadestånd för lärare som lyft ut en störande, stökig elev från klassrummet. Undrar på vilka meriter man platsar i Skolinspektionen? Om Hjärntrustens insändare speglar utbildning är de mycket allvarligt. Nej premiera i stället lärare med kurage att ge elever som vill förkovra sig utbildning i lugn och ro. Föräldrar till elever som stör eller saboterar bör kallas till att delta i någon utbildningsdag innan man anmäler.

ESKE

Den chaufför från Postnord som i tisdags kom körande förbi busshållplats Estraden cirka kl. 09.44: Vad tänkte du på när du körde om en buss vid hållplatsen på fel sida trafikdelaren? Tacksam för svar på detta.

Observant

Vi tog emot dem när de kom hit och sökte hjälp från krig och elände. Sedan åkte de tillbaka för att gå med i en terrororganisation som IS. Nu är de tillbaka, sannolikt utan bostad och försörjning. Vi kommer att ge dem ny bostad och pengar till försörjning. Och det är du som får betala notan. Är du beredd att göra det?

Rättvisa?

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan