Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vem vill bli politiker när drevet drar i gång?

När minsta misstag gör att vi faller skapas rädda människor. En rädsla som gör att vi begränsar vår utveckling och riskerar att stå stilla när vi behöver gå framåt, skriver Centerpartisterna Leena Bergander Wikström och Bengt Göran Wikström.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Leena Bergander Wikström. Arkivbild

Annons

När tidningen skrev att Bengt-Göran Wikström, då nyligen föreslagen som centerpartiskt kommunalråd i Gävle, blivit polisanmäld förändrades allt. Vi hade själva inte hört något från polisen om detta. Om ärendet läggs ner kommer vi heller aldrig höra något. Så fungerar det nämligen, du kan bli polisanmäld utan att veta något om det.

Bengt Göran Wikström.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Det handlar om hur Bengt-Göran uttryckte sig i en intervju, efter att nyligen blivit föreslagen som kommunalråd. Han sa till SVT att han jobbade som kiropraktor. I själva verket har han arbetat med kiropraktik i 40 år, men efter att det år 2006 blev en skyddad yrkestitel så har han alltid varit noga med att tydliggöra att han inte är legitimerad kiropraktor. Men inte denna enda gång.

Det blev fallet. Drevet var igång och det gick före både sakpolitik och förnuft.

Vi har båda lagt ner mycket engagemang för att påverka den stad vi älskar. Vi vill att alla ska känna stolthet över Gävle, att tryggheten ska öka, att det ska vara enkelt att driva företag och överhuvudtaget verka och bo i den här kommunen.

Gävle kommun har alla förutsättningar att utvecklas till något riktigt bra och är en vacker kommun med många möjligheter Men då gäller det att tillvara ta de resurser vi har.

Vi har haft viljan och drivkraften att tillsammans utveckla Gävle. När en av oss enligt partiets policys måste stå utanför politiken på obestämd tid försvann mycket av energin. Därför har vi båda beslutat att lämna samtliga våra politiska uppdrag i Centerpartiet. Vi kommer att verka för ett bättre Gävle på andra sätt.

Leena Bergander Wikström

Bengt Göran Wikström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan