Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Israel anklagas gång på gång på falska grunder

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten anser att anklagelserna mot Israel bygger på falska grunder.

Bild: TT

Annons

Svar till Lisa Stern: Det är på falska grunder som man gång på gång anklagar Israel för att ha en oförsonlig politik till palestinierna. Man måste ju inse att staten Israel angripits i fyra stora krig sen 1948 och lyckas slå tillbaka dessa angrepp med modiga krigsinsatser.

Annons

Annons

PLO och numera Hamas har aldrig erkänt Israel utan bara viljat utplåna dem med alla betänkliga medel. Ja Hamas är ju terroriststämplat i stora delar av världen och av dem väntar inget gott.

Det försöktes mycket på Arafats tid att få en överenskommelse men när det kom till den punkten så drog sig PLO ur. I stället så iscensattes attentat med bussbomber inne i Israel som dödade skolbarn gång på gång och andra oskyldiga till den grad att man måste upprätthålla säkerhetszoner inom vissa ramar och som naturligtvis försämrade förhållandena för många boende.

Sälva Palestina har aldrig existerat som självstyrande stat, det var ju romarna som år 70 efter Kristus genomförde en rensning av det då judiska folket, men något egentligt palestinskt område är inte vedertaget såsom vissa gör gällande.

Israelisk mark utgör i dag 0,1 procent av Mellanöstern och då kontrollerar araberna 99,9 procent. Det kan ge något att tänka på.

Hecktor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan