Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Upp till kamp för Bollnäs sjukhus

Bollnäs sjukhus är en mycket viktig del av sjukvården i Gävleborgs län, skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bollnäs sjukhus. Arkivbild

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Bollnäs sjukhus är ett sjukhus som förlorat akutkirurgi och BB förlossning men har hjärtsjukvård och akutmottagning kvar och flera andra viktiga verksamheter som ger en bra vård för befolkningen.

Sjukvården står under en förändring och man svänger sig med nya begrepp som naturligtvis har en anledning. Närsjukhus ska ändras till Närvårdscentrum.

Men vad ett närvårdscentrum ska innehålla vill man inte säga. Man kan heller inte tala om var Bollnäs sjukhus ska ingå i för begrepp.

Annons

Annons

Majoriteten håller på med en sjukhusomvandling och använder sig av strategiskt förvirrande begrepp som gör att man kan fundera på om de själva vet vad de sysslar med?

Sjukvårdspartiet vill tydliggöra att vi står för en utveckling av Bollnäs sjukhus inte en avveckling. Bollnäs sjukhus är i dag en lösning som blev av ett stort folkligt demonstrerande mot en stängningen av BB och akutkirurgin 2002.

Vi kan i dag 2019 se att sjukvården dras med enorma underskott och att den sjukhusslakt som Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet genomfört inte gett den kostnadskontroll som det skulle ge. Sjukvårdens kostnader skenar och det beror på dålig styrning politiskt och nu ska man driva fram en mer nära sjukvård som i praktiken betyder mer centraliserad sjukvård.

Sjukvårdspartiet har sett att sjukvården dräneras genom en dålig personalpolitik som gör att majoriteten stänger vårdplatser och skapar längre vårdköer.

Sjukvården vid Bollnäs sjukhus lever tack vara duktig personal som gör enorma insatser för patienterna. Majoriteten i region Gävleborg försöker att göra något helt annat där Bollnäs sjukhus ska förvandlas till ett närvårdscentrum. Nej dra i nödbromsen!

”Envis Hälsing gör sig hörd” – ja det är nog dags att damma av banderollerna för sjukvårdens utveckling byter skepnad genom nya ord där vårdens innehåll ska ändras och det kommer drabba sjukvården och befolkningen.

Henrik Olofsson

Sjukvårdspartiet, regionråd i opposition

Annons

Annons

Till toppen av sidan