Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Därför saknar Moderaterna all ekonomisk trovärdighet rörande Gästrike Ekogas

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

William Elofsson och Moderaterna är inte trovärdiga, anser skribenten.

Bild: Anna Bagge

Annons

Moderaten William Elofsson riktar kritik mot hur Gävle kommun sköter bolaget Gästrike Ekogas. Kritiken går ut på att kommunens engagemang är ”dyrt och olönsamt”.

Elofsson argumenterar för ”att det inte är ansvarsfullt att riskera gemensamma resurser” i ett aktieägartillskott. Elofsson sammanfattar sin kritik med frågan: ”För vi vill väl inte använda skattebetalarnas pengar till kostsamma slag i luften?”

Annons

Annons

Elofssons omsorger om Gävlebornas skattepengar vore kanske trovärdiga, om det inte vore för hur hans eget parti bara under det senaste året medvetet valt att hantera just gemensamma resurser.

Två av Elofssons partivänner visade stor nonchalans med Gävlebornas skattepengar, när de först gav en hög chef i kommunen en löneökning från 90 000 till 130 000 kronor per månad fram till pension, och sedan slogs hårt för att inte riva upp avtalet, trots omfattande kritik från flera andra partier. Åleskogaffären har för lång tid framöver förstört Moderaternas trovärdighet i ekonomiska frågor.

I riksdagen har några av Elofssons partivänner tagit chansen att sko sig på gemensamma resurser genom att vara kreativa med riksdagens bostadsbidrag. Vilka som står för notan? Vi skattebetalare.

Vidlyftiga och tvivelaktiga löneförhöjningar till en enskild, gynnad kommunal chef och offentliga understöd till riksdagsledamöter, bekostade av oss skattebetalare, bör nog stämma till viss självrannsakan.

”För vi vill väl inte använda skattebetalarnas pengar till kostsamma slag i luften?"

Joh 8:7

Mer läsning: Debatt: Ni höll nyss i taktpinnen för Ekogas så skruva ned tonläget, tack

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan