Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är en demokratisk plikt att inte rösta i EU-valet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Affischer inför EU-valet.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Ska jag rösta i EU-valet och därmed meddela att jag gillar unionens skendemokrati? Jag är väldigt tveksam eftersom jag är kritisk mot EU.

Jag är svensk medborgare och gillar inte att de viktiga besluten kommer längre och längre ifrån Sverige och från våra politiker. 751 personer i Bryssel representerar en halv miljard människor. De valda är dessutom omsvärmade av 7 000 lobbyister.

Annons

Annons

När vi gick med i EU blev vi lovade att gränsöverskridande kriminalitet skulle minska. Hur blev det? Fråga alla som blivit av med båtmotorer och jordbruksmaskiner. Fråga dem som blivit utsatta av kringresande ligor från EU-länder.

Samma sak med talet om EU som ett fredsprojekt. Det handlar mer om krig och samarbete med Nato. (Inskrivet i Pesco-avtalet.)

Nu deltar EU i en aktion i afrikanska Mali. EU är ett kapitalistiskt projekt som inte gynnar landsbygden och arbetarklassen. Ett fortsatt stöd för de senaste årens nyliberalism i Europa.

Att SD ställer upp i valet är inte så konstigt. De har ju goda relationer med Svenskt Näringsliv och högern. Att V ställer upp är obegripligt. Jag röstar inte. Det är vår demokratiska plikt att inte rösta i EU-valet.

Lasse Gärdeman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan