Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Låt inte EU-gamlingarna ta bort vår frihet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Europaparlamentet i Bryssel.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Jag vill inte förlora en stor del av min fritid tack vare att några gamlingar i EU-parlamentet som inte ens vet vad internet är, har bestämt sig för att censurera det.

Artikel 13 och 11 gynnar endast gammelmedia, såsom Aftonbladet, Expressen, SVT med mera. Alternativmedia, bloggare och privata hemsidor kommer inte ha råd med dessa ”länkskatter”.

Annons

Privatpersoner kommer att beskattas för att de har delat en länk på Facebook. Detta kommer ju inte bara döda demokratin, det kommer också göra internet så otroligt mycket tråkigare.

Annons

Gillar du att dela inredningstips, märkeskläder eller saker som uppger en upphovsrättad design på Pintrest? Glöm det, Pintrest måste ha ett innehållsfilter så de inte bryter mot lagen. Det är lika med Instagram, Snapchat, Twitter, Reddit och Tumblr. EU har tagit bort din frihet på internet.

Det finns så mycket lärorikt material på Youtube till exempel. Du kan lära dig mer om filosofi, teknologi, vetenskap, matte, träning, matlagning, alltså du kan lära dig allt möjligt. Och nu kommer majoriteten av de videor som finns på Youtube att försvinna. Nu kommer inte ens streamers på Twitch få ha musik i bakgrunden när de spelar.

Folk kommer att förlora sina jobb. Folk kommer att bli nekade kunskap på grund av att lobbyisterna i EU endast vill att du ska hålla käften och betala skatt.

Låt inte gamlingarna i EU-parlamentet bestämma över någonting som aldrig kommer beröra dem, men som alltid kommer beröra oss. Kom ihåg att vi lever i en demokrati, vi lever i ett folkstyre.

Elev i sjuan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan