Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vad kan man göra med 15 miljarder?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

15 miljarder skulle räcka till lönen för 29 000 nya soldater i ett år, skriver skribenten.

Annons

15 miljarder är väldigt mycket pengar och kan ge väldigt mycket. I detta EU-val kan det ge oss 15 miljarder till byråkrater, korruption och bluffprojekt i EU-länderna.

Men det kan ge varje pensionär i Sverige i dag lite drygt 700 kronor mer i plånboken per månad. Något som är en liten slant varje månad, men en lättnad sett till ett år.

Annons

Det skulle också kunna finansera lönerna för 29 000 poliser under ett år. Visst, nästan 30 000 poliser är inte det Sverige behöver, men vi behöver ändå minst 10 000 nya poliser.

Annons

Ungefär lika många, 25 000 nya inom sjukvården skulle kunna betalas på ett år. Ett härbärge i varje kommun, tio brandflygplan och 29 000 nya soldater skulle kunna betalas för ett år.

Det är en prioritering vad man lägger pengarna på. Det brukar vara något man säger när man tittar på Lyxfällan eller om man undrar över någons köp för egna pengar.

Men det är detsamma man ska sätta på statens prioriteringar. Vad vill du att 15 miljarder ska gå till? Höjd EU-avgift eller något annat allmännyttigt i Sverige som faktiskt hjälper, om än på väg och faktiskt är det vi behöver.

När du går till vallokalen, antagligen för att förtidsrösta eller på själva valdagen, den 26 maj så ska du ha det klart för dig vad du helst ser dessa 15 miljarder någonstans.

700 kronor mer i plånboken per månad för en pensionär i Sverige eller 15 miljarder högre avgift till EU.

Rasmus Brixemarker

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan