Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: För oss kommer alltid de svenska medborgarnas säkerhet och trygghet först

Sverigedemokraterna säger nej till att EU ges makt att styra över hur många migranter Sverige och andra medlemsländer ska ta emot! skriver Mattias Eriksson Falk, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mattias Eriksson Falk, SD.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

De enda som har möjlighet att bedöma detta, för ett optimalt mottagande, är de enskilda staterna. SD står för ett samhälle där besluten ligger så nära medborgarna som möjligt, där varje medborgare har en chans att påverka samhällsutvecklingen och göra sin röst hörd.

I Sverige har ett mycket högt asyl- och anhörigmottagande splittrat vårt samhälle. Det har odlat utanförskap och urholkat vår välfärd, även om andra partier vill hävda annat. För Sverigedemokraterna kommer alltid de svenska medborgarnas säkerhet, trygghet och vår demokrati i första rummet. Varför vi tidigt förespråkade en kontrollerad migration och ett väl kontrollerat gränsskydd.

Annons

Annons

Högre krav på kontroller, av gränser likväl som av de individer som söker sig till våra gränser, ser vi som avgörande för våra medborgares och vårt lands säkerhet mot terrorism.

Få ville dock lyssna till detta och kraven och kontrollerna förblev svaga, vilket resulterat i att vår svenska trygghet är kraftigt äventyrad i dag. Tiotusentals personer vistas i dag illegalt inom landets gränser och Sverige har blivit internationellt ökänt för oroligheter, våldtäkter och medborgare som är aktiva inom terrornätverk.

Ett utökat maktöverförande till Bryssel skulle vara förödande för Sverige. Realiseras detta, kan vi inom en snar framtid bevittna hur byråkraterna i Bryssel, dikterar hur många migranter varje enskilt medlemsland ska ta emot. SD säger klart och tydligt nej till reformen av Dublinförordningen som innebär just detta.

Den 26 maj är det Europaparlamentsval och Sverigedemokraterna går till val för att stärka Sveriges och alla andra medlemsländers självbestämmande. Vi prioriterar de svenska medborgarnas välbefinnande före omotiverade mångmiljardsatsningar på EU. Rösta på SD för mindre Bryssel – mer Sverige!

Mattias Eriksson Falk, SD

kandidat till Europaparlamentet från Gävleborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan