Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi vill inte att man slår sönder verksamheterna på sjukhuset

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Stenvard svarar en skribent.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Det är kul att den anonyma insändarskribenten "Känsla för feeling" visar så stort intresse för oss moderater och vår politik.

När det gäller sprututbyte så har den debatten pågått länge och vi moderater lyssnar till alla berörda, personal, missbrukare och anhöriga. Det finns ingen samsyn på denna fråga, varken inom professionen, politiken eller de drabbade.

När det gäller ögonklinikens flytt till Södertull så är det en lösning som verksamheten ser som ett nödvändigt ont. Detta beror på att man från majoriteten inte har jobbat med utvecklingen av sjukhuset på ett bra sätt. När vi har pratat med medarbetare och chefer så framgår det tydligt att man hellre skulle vara på sjukhusområdet. Nu försämras möjligheten till samarbete med andra klinikerna och effektiviteten försämras.

Annons

Annons

Om vi lägger tre miljarder i framtidsbygget så är det självklart för oss att alla specialistverksamheter ska få plats där. Varför ska vi annars göra dessa stora investeringar?

Det planeras även för ett nytt tågstopp vid Gävle sjukhus för tillgänglighet för hela länet, att då flytta verksamheter därifrån framstår ologiskt. För oss moderater ska vården finnas där länsinvånarna förväntar sig att den finns. Vi vill inte att man slår sönder verksamheterna på sjukhuset utan fortsättningsvis har dem samlat där.

Till sist så är det synd att du inte ger dig till känna för vi sätter oss gärna ner och ger dig vår bild över hur vi vill utveckla vården i länet. Men det kanske är så att vi redan möts i olika politiska forum?

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Mer läsning: Debatt: Menar M i Gävleborg att vården kan bortse från vetenskap och beprövad erfarenhet?

Debatt: Myndighetens rekommendationer om sprutbyte kan ej missförstås

Annons

Insändare: Tur för M att EU-valet inte handlar om sjukvården

Insändare: Moderaterna har förbrukat sitt förtroende i sjukvårdspolitiken

Annons

Annons

Till toppen av sidan