Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Efter halloumilarmet – stor efterfrågan på lokal grillost: "Måste börja tillverka det igen"

Försäljningen av halloumiost har ökat kraftigt. Men att osten görs på Cypern, som har en hög antibiotikaanvändning, har fått en del att ifrågasätta konsumtionen.
– Det finns ju alternativ som är gjorda i Sverige. Det finns andra regler kring djurhållning här, säger Ann-Helen Persson, projektledare på organisationen Matvärden.

Text: 

Halloumi från Cypern och Åsa Lindgren som äger Åsa's Ost. Foto: FREDRIK SANDBERG TT/Privat

Annons

Enligt en artikel från SVT säger WWF att halloumi kan vara sämre än kött, och att det kan vara bra att vara försiktig med varor från Cypern. En hög antibiotikaanvändning riskerar att leda till resistens, vilket gör att infektioner blir svårare eller omöjliga att bota. Halloumin i sig innehåller dock inte antibiotika och är ofarligt att äta.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan