Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om EU-parlamentariker, kulturella minoriteter, elbilar, trivsel på Brynäs och olikhet inför lagen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Mer än hälften av de svenska EU-parlamentarikerna vill inte redogöra för hur de har använd pengar som de har fått för sitt uppdrag visar en genomgång av TV4-nyheterna. I andra sammanhang talar politikerna gärna om vikten av öppenhet – men när det gäller den egna ersättningen är det locket på. De borde skämmas.

Ingrid B.

Svar till Emanuel Hort: Kulturella minoriteter måste respekteras – jo, det är just den respekten som gör att Sverige sticker ut. Vår respekt missbrukas genom att vissa kan hålla fast vid sin hedersmoral, sitt kvinnoförtryck och ojämlikhet. Slutligen kan man fråga sig om det finns det några tecken på att kulturella minoriteter respekteras oss i någon större utsträckning. Dina åsikter speglar dessvärre Miljöpartiets tro på en värld som aldrig kommer att existera.

Annons

Annons

lassE

Inte förrän man löst problemet med att ladda elbilar snabbt kan de bli ett alternativ, anser DDT.

Bild: Elisabet Greek

Innan man har löst problemet så att man kan tanka en elbil lika fort som en bensin/dieselbil kommer dessa aldrig att bli något alternativ i dagens stressade samhälle. Ett fåtal entusiaster som inte har bråttom kan ha tid med dessa nymodigheter. Folk som lever ett vanligt liv i ett vanligt tempo orkar inte tanka bilen i flera timmar. Ännu en miljöfadäs som kommer att falla på eget grepp.

DDT

Bravo Gävle kommun som har ökat trivseln på Brynäs bland annat genom att sätta upp nya fotbollsmål på lämpliga platser, komplettera med ny gatubelysning där det behövs, måla nya linjer på tennisbanor och nya bänkar utmed gångvägar. Vi är glatt överraskade!

Brynäsbor

Läste för några dagar sedan om en person som tappade sin dåligt surrade båt i en rondell. Solklar vårdslöshet i trafik som kunde ha orsakat en allvarlig olycka. Men polisen friar eftersom ”det var synd om båtägaren”. Läser någon dag senare om en person som bytt fönster och då valde fel design. Han åtgärdade det estetiska problemet men döms till drygt 100 000 kronor i straffavgift. Är det slantsingling som styr? Är framförallt undrande inför Polisens agerande. Kommunen har nog inte gjort något formellt fel utan bara varit onödigt fyrkantig men polisen måste ha begått ett uppenbart fel.

Annons

Undrande

Annons

Nu har MP börjat oroa sig för att försvinna från regeringen 2022. Nu gäller det att få igenom sitt program för miljön medan de kan, med stöd av S. Förslaget om plastmuggar tyder på detta.

Reijo Göthe

Kommentar till "Utan skygglappar": Utomordentligt bra skrivet om vad som inte är svenska värderingar.

Larz Gustafsson, Gävle

Vad är det som gör den nya tobakslagen så viktig? På hårdrockkonserten i Göteborg fanns det skyltar över hela området om att det är rökförbud och att överträdelse bestraffas. Varför finns inte skyltar där det står att våldtäkter, sexuella trakasserier, rån och stölder också är förbjudna?

Stiganders

Apropå bristen på mediciner: Frankrike ställer sig nu bakom ett nederländskt förslag om en offentligt ägd läkemedelstillverkare på EU-nivå. Bra förslag! Hur ställer sig den svenska regeringen till förslaget?

Hoppas

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan