Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: De liberala partierna gjorde rätt som valde bort samarbete med M

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lars Beckman, M.

Bild: Johan Järvestad

Annons

Lars Beckman, M, är en ledande företrädare för sitt parti. Beckman företräder Moderaterna i riksdagen och han företräder Moderaterna i kommunfullmäktige i Gävle kommun.

Med Beckman som ledande företrädare slår M in på en obehaglig väg med omfattande angrepp på såväl privata Mittmedia som på Sveriges Radio. Det är obehagligt eftersom det är ett så typiskt drag hos den högerkonservativa rörelse som växer fram i kritik mot ett öppet, liberalt samhälle.

Annons

Annons

Moderaterna via Lars Beckman har de senaste dagarna angripit både GD och Sveriges Radio för att inte rapportera enligt en linje som Beckman och hans parti gillar. Man menar att mer kritisk rapportering borde ägnas åt partiets politiska motståndare. Och att redaktionerna och reportrarna har fel perspektiv alternativt saknar oberoende. Man angriper både ansvarig utgivare och enskilda ledarskribenter på ett sätt som vi hittills varit förskonade från här i Gävle.

De liberala partierna i Gävle – Centerpartiet och Liberalerna – fick motta en hel del kritik för att man sökte samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i stället för med det som tidigare kallades Alliansen.

Mot bakgrund av Beckmans och Moderaternas senaste angrepp på lokal- och regionalmedia: Kan ni alla som då kritiserade de liberala partiernas val, nu förstå varför det valet var helt nödvändigt? Valet gjordes av en orsak!

Så länge det här fortgår kan det för de liberala partierna aldrig bli tal om att återvända till ett samarbete med M i Gävle.

Friheten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan