Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Kort sagt om kassaköer, elbilar, bussförare och cityfest

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kolla saldot innan du drar kortet, tycker en skribent.

Bild: TT

Annons

Varför kan man inte kolla att man har pengar på kortet innan man kommer fram till kassan i butiken? När köpet nekas så ska man börja föra över pengar mellan sina konton. Det är irriterande både för oss som står bakom och får vänta och för kassören som inte vet om hen ska vänta eller fortsätta med nästa kund.

Var redo

Annons

Elbilsförsäljningen ökar kraftigt. Det innebär att regeringen pytsar ut miljarder till lyxkonsumtion. Dessa pengar behövs så väl inom många andra områden. Bland annat att utjämna den nya orättvisa beskattningen mellan arbete och pensionärer. Det så kallade jobbskatteavdraget.

Annons

lassE

Vad pysslar chaufförerna med på bussen? Det är inte första gången jag åker bakom en buss på gamla vägen till Forsbacka där det är 70 och bussen har legat i 50 och i går var den till och med nere i 40 km/tim. Jag vill inte gärna köra om i onödan men det finns gränser för hur sakta det kan gå.

Irriterad

Så är det dags för stadsfest i Gävle igen med avstängda gator och svårigheter att ta sig fram, samt spyor, urin och annan avföring lite här och där. För att inte nämna avbräcket för handlarna efter Södra Kungsgatan som tappar försäljning. Frågan är hur mycket Gävleborna i centrala Gävle uppskattar detta. Pratade med en av handlarna på S. Kungsgatan som föreslog att stadsfesten borde flyttas till Agnes von Krusenstiernas Allé (i stadsparken nära Västra Vägen) samt med artistuppträdanden på Strömvallen. Ett bra förslag tycker jag. Det finns ju ingen anledning till att spärra av Gävle centrum!

Gnällspiken

Annons

Annons

Till toppen av sidan