Annons

Annons

Annons

Annons

Brynäs

Debatt
Debatt: Stora omvälvningar för Staffans kyrka

Anna-Karin Jonsson, församlingsmedlem i Staffans församling, oroar sig över framtiden när Staffans kyrka ska stänga i 18 månader. Skulle ett idrottslag överleva att få sin arena renoverad i ett och ett halvt år? frågar hon sig i ett debattinlägg i form av ett sportreferat.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Staffans kyrka på Brynäs debatteras i ett inlägg av Anna-Karin Jonsson. Bild: Annakarin Björnström och Kristian Ekenberg

Annons

Tänk om kyrkoverksamhet finge sportrapportering …

SPELARE FLYR ÄRORIKA KLUBBEN!

Redaktionen har förstått det som att den ärorika klubben SIF (Staffans idrottsförening) står inför stora omvälvningar.

År 2016 bestämde ledningen att sälja föreningens klubbhus (Staffans Hus) med inventarier. Den minnesgode läsaren drar sig till minnes det reportage där ritningar på nytt klubbhus stolt förevisades av dåvarande tränare. Ett klubbhus som då skulle uppföras i närheten av SIF:s stora spelplan på toppen av Steneberget. När den ekonomiska ledningen därefter blev överraskad av prisbilden var skadan redan skedd, och det ärevördiga klubbhuset sålt.

Klubben har sedan dess saknat en bra träningslokal. En spelare vi talat med uppger att SIF:s spelare stoiskt har försökt hålla fast vid sin klubb, men att man nu tappar en strid ström av spelare. Eller som hen uttrycker det: ”Det är inte så lätt att engagera då vi saknar alla träningsmöjligheter! Vi behöver faciliteter för såväl träning av nya medlemmar som för uppfräschning av egna kunskaper. Söndagens matcher lockar allt färre. Den handbok vi alltid använt oss av säger visserligen att vi bara behöver två eller tre spelare för att tränare ska blåsa igång matchen. Men ändå! Vi har en så fin arena och om sporten inte ska dö ut behöver vi helt enkelt tillgång till någon sorts klubblokal och det rätt snabbt!”

Annons

Annons

SIF får nu en ny, och varmt efterlängtad, tränare som dock kommer att få en tuff start. Detta förstår vi då ledningen nyligen, via en sidodomare inför avspark, låtit meddela att arenan stängs för renovering i början av september.

Den ärevördiga klubben har lanserat många fina idrottare under årens lopp och med fortsatt sponsring av ledningen finns ingen anledning att tro att så inte kommer att vara fallet i framtiden.

Projekteringen denna gång är att renovera spelplan och bygga ett klubbhus i direkt anslutning under arenan, något för vilket man kommer att ha stängt 18 månader. ”Vi har vetat om planerna en längre tid, först sa man att vi skulle bomma igen vid juletid 2018” säger en spelare, ”men sedan blev vi kvar, man hade tydligen inte fått klart med bygglov innan man gick ut om stängning, vilket vi väl förmodar man har ordnat nu. Men 18 månader? Hur ska vi kunna komma tillbaka efter det? Det kommer inte att finnas ett lag kvar efter så lång tid! Vi kanske får starta ett SIF(r) där (r) står för revolutionary” skämtar hen lite uppgivet.

Redaktionen håller tummarna för SIF – med eller utan (r), och hoppas att träningsmöjligheter kommer på plats.

Den ärevördiga klubben har lanserat många fina idrottare under årens lopp och med fortsatt sponsring av ledningen finns ingen anledning att tro att så inte kommer att vara fallet i framtiden.

Anna-Karin Jonsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan