Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Ni eldsjälar inom Pride gör Gävle till en bättre kommun att leva i

På torsdag 15/8 invigs Gävle Pride för fjärde året i rad. Vi vill passa på att tacka och hylla alla eldsjälar inom Gävle Pride. Era insatser gör stor skillnad. Ni betyder så mycket för arbetet som görs och har gjorts i vår kommun för mänskliga rättigheter. Ert ideella arbete år efter år är beundransvärt och gör Gävle till en bättre kommun att leva i, för alla, skriver majoritetens kommunalråd.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Prideflaggan.

Bild: Staffan Björklund

Annons

Deltagande i Pride är för de flesta i Sverige okontroversiellt, men det förpliktigar. Många betydande framsteg har gjorts historiskt för HBTQ-personers rättigheter. Men fortfarande finns mycket att göra för att icke-diskriminering och allas lika värde oavsett könsidentitet, familjekonstellation eller sexuell läggning med självklarhet ska gälla alltid och för alla.

Annons

Gävle kommun har för mindre än ett år sedan antagit ett socialt hållbarhetsprogram. Ett program vars genomförande börjat ta sin form och som tar ett samlat grepp för att förbättra kommunens arbete i alla dess delar för trygghet, jämställda och jämlika villkor, icke-diskriminering och delaktighet och inflytande.

Annons

I detta arbete kommer majoriteten under september månad att bjuda in Gävle Pride, RFSL, Find Hope med flera till dialogmöte för samtal om det fortsatta arbetet och behov för att stärka och förbättra HBTQ-personers livsvillkor i Gävle.

Under parollen ”Kärleken börjar i Gävle” manifesterar vi de framsteg som nåtts och uppmärksammar alla de som drivit fram dem. Men påminner oss samtidigt att det finns mycket kvar att göra för ett öppnare Gävle varje dag. Alla HBTQ-personer ska känna sig välkomna och trygga i Gävle. Ett löfte som vi ger tillsammans.

Kommunalråden i Gävle

Åsa Wiklund Lång, S, kommunstyrelsens ordförande

Jörgen Edsvik, S

Helene Åkerlind, L

Erik Holmestig, C

Therese Metz, MP

Annons

Annons

Till toppen av sidan