Annons

Annons

Annons

Annons

Kultur- och nöjeshösten i Gästrikland 2019

Från sunk till succé – nu ska Järnvägskrogen fylla livemusikhålet efter CC-Puben i Gävle

Innan hade Järnvägskrogen något av en sunkstämpel. Men sedan renoveringen för tre år sedan och med koncept som det lyckade fredagsquizet - har fler hittat dit. 31 augusti står en livemusiksatsning för dörren där bokaren Janne Wermelin hoppas kunna fylla ett hål efter CC-Puben.

Janne Wermelin, bokare och Mohammed Anadol, delägare till Järnvägskrogen, har sett till att ljudisolera med akustikplattor längs tak och väggar vilket var klart i juni. Det behövs i lokalen där det nu blir livemusik och annars ekar rejält, vilket i sin tur lett till att folk försökt överrösta varandra. "Man var helt slut i öronen här förr", säger Wermelin. Scenen kommer stå längs med väggen i bakgrunden, vara av mobil sort, mäta tolv kvadratmeter samt vara runt 40 centimeter hög. Banden står själva för ljudutrustning till en början.

Bild: Nils Palmeby

Annons

2016 genomgick Järnvägskrogen en omfattande renovering och började i samma veva tillsammans med den gamle Dollhouze-dj:n och Gävleprofilen Janne Wermelin med nya aktiviteter som ett musikquiz vilket toppar afterworken på fredagar (premiär för hösten fredag 30 augusti). Det har nu vuxit till vad som måste vara Gävles populäraste frågesport med 660 deltagande tvåmannalag bara under våren.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan