Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om röd gubbe, frukt, klimatet och Pride

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skärp er alla vuxna och var ett föredöme, manar ÅT.

Bild: TT

Annons

Förutom att det är olagligt att gå mot röd gubbe så är det viktigt att vara ett föredöme för barn och unga som inte har de vuxnas överblick över trafiken. Skärpning vuxna och ta ert ansvar. Och läs inte i mobilen när du är ute i trafiken!

ÅT

Det verkar bli ett hyfsat fruktår även i år trots förra årets rekordskörd. I livsmedelsbutikerna lyser dock den svenska frukten med sin frånvaro. Där finns i dag endast äpplen från Nya Zeeland, Argentina, Spanien, Italien och Nederländerna. Ur miljö-och klimatsynpunkt är det självklart bättre att den inhemska frukten kommer till användning. Därför fortsätter Alternativboden Lyktan i Gävle även i år med sin fruktförmedling. Har du frukt i överflöd eller ingen frukt alls kan du kontakta Lyktan så förmedlar vi frukten gratis.

Annons

Annons

Per-Olof Erickson

Alternativboden Lyktan-ideell förening

Med anledning av de stora skogsbränder, som rasar runt vårt jordklot, så blir det ju enorma koldioxidutsläpp. Det är väl då lämpligt, att Isabella Lövin mångdubblar de svenska fordonens koldioxidskatt för att kompensera dessa utsläpp. Sverige ska ju föregå med gott exempel. Jag, den lilla människan, måste naturligtvis bära denna kostnad också. Jag går redan nu på knäna men är naturligtvis fortsättningsvis beredd att krypa fram.

Liten människa

När min mamma ville vara lite ekivok sa hon: "Ända mot ända kan ingenting hända, har någonting hänt har någon sig vänt!" De orden skickade hon gärna som telegram till brudpar. Vad skulle då min gamla mamma ha sagt om Pridefestivalen i Gävle 2019? Kanske: "Tåkke tok".

Karljansa

Annons

Annons

Till toppen av sidan