Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sverige kommer aldrig mer att bli som förut, inse det

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi kan ju gå till Försäkringskassans personal och förtroendeläkare för bedömning. De är ju ändå de som bestämmer, skriver signaturen.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Utförsäkrade är utkastade människor från sjukförsäkringssystemet som tvingas gå på försörjningsstöd. Inget de bett om, men måste för att överleva. Ni stramar ju åt på alla håll och kanter sedan Moderaterna för några år sedan hade slogan "Det ska löna sig att arbeta". Alla bidrag skulle dras in. Ingen skulle leva på bidrag, sa Reinfeldt.

Annons

Nu ser vi konsekvenserna av den politik Moderaterna startade. Utförsäkrade människor, assistanshjälp försvinner för dem som verkligen behöver det. Sjuk får man inte vara i dagens Sverige, inte heller ha någon funktionsnedsättning.

Annons

Vad ska vi med läkare och vårdcentraler till? Vi kan ju gå till Försäkringskassans personal och förtroendeläkare för bedömning. De är ju ändå de som bestämmer om vi behöver sjukpenning eller assistansersättning. Deras svar är alltid "Nej, avslag på din begäran och du är friskförklarad."

Vårt Sverige som varit bland de bästa har nu raserats. Se nu resultatet och bli inte förvånad om du blir utan både bostad och pengar och får bli hemlös. Rådet blir "Köp ett tält." Det är dit vi nu är på väg tragiskt nog. När ska detta stoppas?

Sverige är inte vad det en gång varit. Det kommer aldrig mer att bli som förut, inse det.

Anette Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy