Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Folkmord och hatbrott förhindras inte genom att lägga allt fokus på en typ av extremism

Alla vore betjänta av att fler vågar ta av sig sina skygglappar och se att hotbilden mot vår demokrati är mångfacetterad, skriver Wanja Delén, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Från en manifestation mot rasism i Borlänge.

Bild: Arkivbild

Annons

I sin artikel uttrycker Kukkamariia Valtola Sjöberg stor bestörtning och besvikelse över att inte fler tar hotet från nazismen på allvar. Denna grupps forna och nutida illdåd ska varken förringas eller förminskas, de ska fördömas och bekämpas.

Annons

Debatten behöver dock breddas, att en viss grupp av extremister allena pekas ut som det reella hotet mot medmänskligheten och alla människors lika värde riskerar att låta andra våldsbejakande extremister smyga under radarn, tills det är försent.

Annons

Sverigedemokraterna välkomnar Sjöbergs engagemang för att motverka och agera mot nazister och rasister. Dock får vi inte blunda för dagens globala förföljelse av kristna, där islamister ofta är förövare, eller extremistiska vänsterorganisationers våld och förtryck av oliktänkande.

Sverigedemokraterna står upp för alla människors lika värde och rättigheter, inte bara för vissa selekterade grupper, utan för alla. Folkmord och hatbrott kan inte förhindras retroaktivt, varför vi utan undantag fördömer all form av extremism.

I Sverige liksom i internationella forum, arbetar vi hårt för att bekämpa de extremister som anser sig besitta rätten att fördöma, förfölja eller skada oskyldiga människor för att de är av en annan åsikt, religion, etnicitet, kön, sexuell läggning, funktionsvariation.

Folkmord och hatbrott förhindras inte genom att lägga allt fokus på en typ av extremism. Historien visar tydligt att olika typer av extremism, såväl politisk som religiös, kan orsaka fruktansvärda brott mot mänskligheten. Alla vore betjänta av att fler vågar ta av sig sina skygglappar och se att hotbilden mot vår demokrati är mångfacetterad.

Wanja Delén, SD

oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan