Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Pride – ett tecken på öppenhet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Från Prideparaden för några veckor sedan.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Jag var en gång en man som tyckte, som man sa då, att ”homos” var konstiga typer. Ingen av mina vänner var sån. Om de hade varit det så skulle de åtminstone aldrig ha vågat erkänna det.

Jag växte i de frågorna när jag träffade en ny arbetskamrat som sedermera visade sig vara homosexuell och rev ner alla de murar som min ”svenska” kultur frammanat.

Annons

Jag växte ju upp i Stockholm där gayrörelsen kom väldigt långt fram på 1990-talet men jag flyttade sen till Gävle och upptäckte att Gävles befolkning var långt efter huvudstaden.

Annons

Jag upptäckte att människor här hade en långt mindre acceptans för varandra än vad jag var van vid.

Men det finns ändå ljuspunkter för oss Gävlebor, jag känner att bland de yngre generationerna så finns det mycket mer acceptans för att alla ska kunna få en plats i vårt samhälle, oberoende av hudfärg, religion eller sexuell läggning!

Pridetåget i Gävle var fantastiskt, men visar ändå att Pride behövs för att lyfta upp de gamla fördomarna och lägga dem på tippen och acceptera att kärleken inte känner några gränser!

Jompa

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy