Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Skärp er cyklister och använd ringklockan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Använd ringklockan, manar skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Jag är ute med hund varje dag och det är även cyklister. Men de måste ha missat att de ska använda ringklockan. Nej det enda dessa har i handen är mobiltelefonen.

Jag har också mobilen med men den har jag i fickan, jag har heller inte några hörlurar på mig så jag hör om det kommer en cyklist och varnar mig med en signal från ringklockan.

Annons

Men icke sa Nicke, de bara kör förbi och har man då hund som kan dra till är det lätt hänt att hamna framför cykeln. Det kan inte vara kul för någon, för både cyklist och gående kan skadas.

Annons

Det skulle inte skada att låta mobilen och hörlurarna vara och titta framåt. Men som det verkar så varken ser eller hör de. Det mest intressanta verkar vara mobilen.

Det skulle vara lika som för bilförare att det är förbjudet att använda mobilen vid körning. Jag skulle önska att cyklisterna hade mer koll på det där med ringklocka för det är lag på att cykel ska vara utrustad med ringklocka samt reflexer och lyse.

Arg hundägare

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy