Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi har ett gemensamt ansvar som politiskt tillsatta – så även ni!

Hade ni velat vara ärliga och rakryggade hade ni såklart påtalat bristerna till mig eller någon annan i organisationen. Vi ses ändå var och varannan dag, skriver Therese Metz, MP.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Therese Metz, MP.

Bild: Emma Åhman

Annons

Svar till Mattias Eriksson Falk och Richard Carlsson, SD: Som ordförande för Gästrike återvinnares styrelse är jag ansvarig för att bereda ärenden till Gästrike återvinnares styrelse och förbundsfullmäktige. Där har förvaltningsrätten gett er rätt i att vi har brustit – kallelsen som lades ut på hemsidan i juni var för otydlig i sin utformning, en kommunikationsmiss i organisationen. Det har jag varit helt öppen med i media – vi måste förbättra våra rutiner och jobbar redan med det.

Däremot anser jag att när frågor som sedan kommer till vårt förbundsfullmäktige – där vi alla, ni Mattias och Richard, och jag som vanlig ledamot, var och en har ett lika stort ansvar att rätta till och påpeka de brister vi upptäcker. Det är det vi får betalt för när vi sitter på våra poster. Ni lika mycket som jag.

Annons

Annons

Att ni genom domstolsprocesser förlänger och försenar processer som en majoritet av hela Gästriklands och Älvkarlebys politiker redan är beredd att genomföra, är slöseri med skattebetalarnas pengar. Hade ni velat vara ärliga och rakryggade hade ni så klart påtalat bristerna till mig eller någon annan i organisationen. Vi ses ändå var och varannan dag.

Ärendet om aktieägartillskott till Gästrike Ekogas har diskuterats i mer än ett år i olika forum där Sverigedemokraterna har god insyn och sitter på betalda poster precis som alla andra politiska partier. Ni har tillgång till handlingar, analyser och konsekvenser.

En majoritet av Gästriklands och Älvkarlebys politiker har ställt sig positiva till tillskottet för att möjliggöra en fossilfri kollektivtrafik som vi kan producera av matavfall som vi annars får betala för att bränna upp.

Jag har full respekt för att man tycker olika och gör olika bedömning av om det är en bra idé eller inte, men inte när man som politiskt parti förlorat sin strid börjar överklaga ärenden som ändå till sist kommer att gå igenom.

Vi kommer att förbereda för ett nytt beslut om tillskott till vårt regionala biogasbolag för att möjliggöra en fossilfri kollektivtrafik. Självklart ska det ske på ett lagligt och helt öppet sätt. Jag diskuterar gärna både ärendet i sig men sakfrågan framförallt med såväl medborgare, media och andra politiker – hur kan vi få fler fossilfria bränslen att tillsammans möjliggöra en hoppfull framtid för våra barn? 

Vi sitter på en fantastisk möjlighet att göra något riktigt bra för kommande generationer, det hoppas jag att samtliga ledamöter i vårt förbundsfullmäktige känner ett ansvar för. 

Therese Metz, MP

ordförande styrelsen Gästrike återvinnare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan