Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om sopsortering, skolmat, skjutningar, Amazonas, sjukvård och Miljöpartiet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gästrike Återvinnare borde föregå med gott exempel i stället för att hota. De måste se till att det är maximal tillgänglighet för att sortera och lämna in sopor och återvinningsmaterial. Ett första steg är att öppna Forsbacka återvinningsstation för allmänheten igen. Sedan ska man ha en handlingsplan för sopstationerna så att samtliga containers inte är överfulla och där det ligger sopor utanför dessa. Låt dem som tömmer soporna rapportera om fulla containrar även om de inte just då ska tömma. Gästrike Återvinnare skulle kunna ha akutbilar som åker ut och tömmer. Då först kan vi kunder uppleva den service som krävs av er som företag.

lassE

Svar direkt: Hej lassE!

Annons

Att erbjuda dig som kund hög tillgänglighet och servicegrad är viktigt för oss på Gästrike återvinnare och vi ser kontinuerligt över behovet på våra återvinningscentraler.

Annons

Vi har inga planer på att öppna återvinningscentralen i Forsbacka igen eftersom den var den enda av våra återvinningscentraler som drevs på entreprenad och det var inte ekonomiskt försvarbart att ha den kvar.

Vi bedömer att återvinningscentralerna i Gävle och Sandviken ligger relativt nära och har i stället satsat på att utveckla övriga 12 återvinningscentraler som vi driver i egen regi. Vi har bland annat utökat öppettiderna och gjort vissa ombyggnationer för att förbättra och förenkla urlastning på återvinningscentralen i Sandviken.

När det gäller överfulla containrar vid återvinningsstationerna är det till Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som man kan vända sig då det är de som ansvarar för alla återvinningsstationer i Sverige.

Vill du påtala ett problem eller informera om något gällande återvinningsstationerna kan du kontakta FTI på telefon 0200-88 03 11 eller e-post: kontakt@ftiab.se.

Per Sundström

chef logistik och behandling på Gästrike återvinnare

Skolmaten på Stigslunds skola: Första veckan i skolan och maten tar slut två dagar i rad. En tog kycklingen slut så barnen fick äta potatisgratäng och sallad. Ingen alternativ mat fanns. Dagen därpå var det lax och potatis men potatisklyftorna tog slut innan alla barnen hann ta. Det fanns oumpf som vegoalternativ men ingen potatis till. Min son går på Stigslunds skola och blev drabbad, ändå äter ha och hans klass inte sist av barnen. Matpersonalen erbjöd sig att tillaga mer men att det skulle ta cirka 30 minuter, vilket de inte hinner vänta på eftersom lunchrasten skulle hinna ta slut.

Annons

Annons

Förälder

Jägarna kan räkna med ytterligare lagkrav, anser GH.

Bild: TT

Nu kan jägarna räkna med ytterligare lagkrav och åtgärder på på grund av alla skjutningar. Vår utomordentligt inkompetenta justitieminister kommer säkert med några åtgärder. Hur kan man vara så naiv att man tror att dessa mord minskar eller upphör för att man lagstiftar? Tror justitieministern på fullt allvar att dessa ligister bryr sig om lagstiftningen? Jag tycker att de tydligt visar att lagarna skiter dom i. Att ge sig på svenska laglydiga sportskyttar och jägare visar vilken intelligens de styrande besitter.

GH

Bränder i Amazonas? Ove Lennström vet tydligen inte att det rasar en jätteeldsvåda i Sibirien nästgårds Europa. Där har det brunnit hela sommaren vilket det inte står något om i massmedia. Den skogen är betydligt viktigare för oss på norra halvklotet än Amazonas. För övrigt har det bränts ytor motsvarande 100 000 fotbollsplaner i Sydamerika under de senaste 50 åren.

Solstickan

Änglar finns, de finns inom vården, skolan, omsorgen och de gör ett fantastiskt jobb. Brynässpelare får en halv eller en hel sida för en målgivande passning eller mål. Då är det himlen nästa eller åtminstone Kanada nästa. Jag går till onkologen, får diagnos för nästa månad kanske. Läkaren litar jag på men han är tärande. Han ingår i ett fantastiskt lag, han har nått sina mål men det är bara lilla jag som ser resultatet av teamets insats som räddar liv.

Rolle

Förlust är en vinst? I valet till EU parlamentet förlorade Miljöpartiet hälften av sina platser. Trots det betraktade de det som en framgång. Man får hoppas att miljöpartister inte driver företag. Detta eftersom att de anser att förlust på 50 procent är en vinst.

Kurt Karlsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan